Home » Blog » je hart volgen » Dromen waarmaken: doen!

Dromen waarmaken: doen!

door | 17 jul, 2019 | je hart volgen

 

De knoop doorhakken en anders gaan leven en werken; we dromen er allemaal wel eens van. Sommige mensen laten het niet bij dromen, sterker nog; zij dromen er niet eens echt van; zij DOEN het gewoon. Zo ook Paula, die haar hart volgde en samen met Peter in 2013 Nederland verruilde voor een boerderij met een mooi stuk grond in Denemarken, waar zij samen een natuurcamping opbouwden en met veel liefde runnen.
Of je nu zelf een grote of een kleinere stap wilt zetten, het verhaal van Paula zal je zeker inspireren.

 

Meteen verkocht

Op vakantie reden we langs een huis dat te koop stond, de vraagprijs stond erbij. We sloegen er niet echt acht op, maar even verderop keken Peter en ik elkaar aan en we wisten het zonder het uit te spreken: we gaan naar dat huis kijken! Een krakkemikkig huis was het, maar toen we het land hadden gezien waren we verkocht. Een prachtig stuk grond, met een bosje, weide en zelfs een eigen strand. We zeiden tegen de kinderen: ‘hier gaan we wonen’. Hun reactie? O, oké.
Er was geen plan, we hebben er niet over nagedacht, het was een impulsieve beslissing. Als je in je hoofd gaat dan komen de bezwaren. Voor mij begon het dus eigenlijk met toeval. En ik ben op mijn gevoel afgegaan.

Het gevoel klopte, en alle volgende stappen verliepen soepel, als vanzelf. Ik sms-te mijn zus, die op zoek was naar een huis, met de vraag of ze ons huis in Nederland wilde kopen. Echt, alles liep gewoon, tot en met de financiering die de plaatselijke bankdirecteur met ons regelde vanaf zijn vakantieadres.

 

Het offer

Op mijn vraag wat ze achter heeft moeten laten antwoordt Paula verrassend: ‘mijn passie: Biodanza. Naast de trekkershutten en de camping wilden we graag Biodanza-workshops geven. Dat is helaas niet echt van de grond gekomen, dus dat is wel iets wat ik achter heb moeten laten. Als ik er niet over nadenk ik het oké, maar als ik ermee geconfronteerd word dan mis ik het. Hoewel ik daar de eerste vijf jaar helemaal geen tijd voor had. We waren zo druk met het opbouwen en bewerken van het terrein. Nu is alles klaar en vanaf september is er weer tijd. Dan ga ik in Aalborg bij de Deense equivalent van de volksuniversiteit de Biodanza op de kaart zetten.

 

Vooral meer gekregen

Kiezen is ook altijd verliezen. Of op zijn minst iets op de koop toe nemen. Ik vraag Paula wat dat voor haar was. Daar komt niet meteen een antwoord op. Na lang nadenken geeft ze aan dat het haar veel moeite kost om een nieuwe taal te leren. En dat familie en vrienden niet dichtbij zijn. Maar die laatste relativeert ze meteen: ‘In Nederland zagen we elkaar ook niet wekelijks, en familie en vrienden komen regelmatig voor een paar weken hierheen. En natuurlijk is er ook Skype.
Als ik terugkijk heb ik vooral meer gekregen: een prachtige plek om te wonen, een heel ander, natuurlijk leven, interne rust en vertrouwen.’
‘Vertrouwen, leg eens uit?’ Paula doelt op het vertrouwen dat het altijd goed komt. Geen verwachtingen hebben, dat is volgens haar het geheim. ‘Maar ja, vertrouwen hebben is niet iets wat je zomaar kan doen.’

 

Vertrouwen helpt

‘Je moet een soort basisvertrouwen hebben in jezelf. En weten dat er altijd iets vervelends kan gebeuren. Maar als je naar de winkel gaat kun je ook een vervelend iemand tegenkomen. Dan helpt het vertrouwen dat het altijd weer goed komt. Dat moet ook wel bij je passen, het is niet iedereen gegeven’. We zijn het erover eens dat mensen die gaan voor zekerheid en stabiliteit wat minder snel een dergelijke stap zullen zetten.
‘Aan de andere kant: als je de wens hebt om iets te doen, dan heeft die het al in zich om te kunnen slagen’.
Daar ben ik het roerend mee eens: anders zou het niet eens in je opkomen.

 

Angst is een krachtige tegenwerker

Wat veel mensen weerhoudt om hun hart te volgen is angst.
Die kent Paula ook. Angst is volgens haar één van de krachtigste tegenwerkers. En het is echt niet zo dat zij nooit bang is. ‘Als het hier heel druk is dan gebeurt het wel eens dat ik in mijn hoofd ga. Dan ben ik bezig met ‘straks’. Of er komt opeens iets uit het verleden boven wat mijn angst aanwakkert In eerste instantie kan ik er niks mee. Dan besef ik nog niet dat het angst is. Dan word ik me ervan bewust dat het angst is. Als ik me ervan bewust ben dan kan ik er iets mee.
Mijn tip om met angst om te gaan is dus om je eerst bewust te zijn. En soms moet je het ook gewoon even voelen. En dan weer terug naar het vertrouwen en het ritme van je hart volgen.

Droom jij er ook van om je hart te volgen? Of dat nu gaat om het roer volledig omgooien of om een kleinere stap (die voor jou heel groot kan zijn), ik help je er graag bij.
Doe mee met de supertoffe zomeractie en win een half uur persoonlijke coaching. Helemaal gratis.
Omdat ik het jou ook gun om, net als Paula, je hart te volgen en te kiezen voor wat je écht wilt in jouw leven.

Klik hier om kans te maken op een half uur persoonlijke coaching

Net als ik willen Paula en Peter hun droom en levenswijze graag met anderen delen. Daarom hebben ze gekozen om een mini-natuurcamping te starten. Bovendien verhuren ze een aantal trekkershutjes en een appartement. Gasten kunnen kiezen om op zichzelf te zijn en rust te vinden, maar ook om gezellig samen te zijn met anderen. Kijk voor meer informatie op www.natuurvakantiedenemarken.nl
.

Carina

Coach voor professionals die in vrijheid willen kiezen voor wat ze écht willen, zodat ze kunnen excelleren. In leven en werk.

Gerelateerde artikelen

De touwtjes in handen

De touwtjes in handen

Heb jij graag alles onder controle? En lukt je dat? Controle willen houden levert vaak stress op. Dan heeft de controle jou in zijn greep. Hoe harder je probeert het onder controle te houden hoe groter de last wordt. Dan wordt het tijd om los te laten. Dat geeft je rust en ontspanning.

lees verder
Stop met het zoeken naar jouw passie

Stop met het zoeken naar jouw passie

Om vervulling te vinden in leven en werk willen veel mensen op zoek naar hun passie. Voor de meesten is dit echter een kansloze missie die leidt tot frustratie en teleurstelling. In dit artikel leg ik je uit hoe dat zit en laat ik je zien waarom je beter kunt stoppen met het zoeken naar je passie. Ën geef ik je tips hoe je wél kunt ontdekken wat bij jou voor vervulling zorgt in leven en werk.

lees verder
De reis en de bestemming

De reis en de bestemming

De weg naar geluk of bezieling is geen non-stop ticket naar de bestemming. Het is een proces van zelfonderzoek, vergelijkbaar met een ontdekkingsreis. Een ontdekkingsreis naar wie je ten diepste bent. En reis waarop het soms mee en soms tegenzit. Waar hobbels te nemen zijn en successen te vieren. Lees hier over deze reis en ontdek of jij wilt boeken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij het gratis e-book al?

Met de tips uit dit e-book kun je direct aan de slag. 

Zet nu de eerste stap om je hart te volgen!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin