Home » Blog » je hart volgen » Dromen waarmaken: doen!

Dromen waarmaken: doen!

door | 17 jul, 2019 | je hart volgen

 

De knoop doorhakken en anders gaan leven en werken; we dromen er allemaal wel eens van. Sommige mensen laten het niet bij dromen, sterker nog; zij dromen er niet eens echt van; zij DOEN het gewoon. Zo ook Paula, die haar hart volgde en samen met Peter in 2013 Nederland verruilde voor een boerderij met een mooi stuk grond in Denemarken, waar zij samen een natuurcamping opbouwden en met veel liefde runnen.
Of je nu zelf een grote of een kleinere stap wilt zetten, het verhaal van Paula zal je zeker inspireren.

 

Meteen verkocht

Op vakantie reden we langs een huis dat te koop stond, de vraagprijs stond erbij. We sloegen er niet echt acht op, maar even verderop keken Peter en ik elkaar aan en we wisten het zonder het uit te spreken: we gaan naar dat huis kijken! Een krakkemikkig huis was het, maar toen we het land hadden gezien waren we verkocht. Een prachtig stuk grond, met een bosje, weide en zelfs een eigen strand. We zeiden tegen de kinderen: ‘hier gaan we wonen’. Hun reactie? O, oké.
Er was geen plan, we hebben er niet over nagedacht, het was een impulsieve beslissing. Als je in je hoofd gaat dan komen de bezwaren. Voor mij begon het dus eigenlijk met toeval. En ik ben op mijn gevoel afgegaan.

Het gevoel klopte, en alle volgende stappen verliepen soepel, als vanzelf. Ik sms-te mijn zus, die op zoek was naar een huis, met de vraag of ze ons huis in Nederland wilde kopen. Echt, alles liep gewoon, tot en met de financiering die de plaatselijke bankdirecteur met ons regelde vanaf zijn vakantieadres.

 

Het offer

Op mijn vraag wat ze achter heeft moeten laten antwoordt Paula verrassend: ‘mijn passie: Biodanza. Naast de trekkershutten en de camping wilden we graag Biodanza-workshops geven. Dat is helaas niet echt van de grond gekomen, dus dat is wel iets wat ik achter heb moeten laten. Als ik er niet over nadenk ik het oké, maar als ik ermee geconfronteerd word dan mis ik het. Hoewel ik daar de eerste vijf jaar helemaal geen tijd voor had. We waren zo druk met het opbouwen en bewerken van het terrein. Nu is alles klaar en vanaf september is er weer tijd. Dan ga ik in Aalborg bij de Deense equivalent van de volksuniversiteit de Biodanza op de kaart zetten.

 

Vooral meer gekregen

Kiezen is ook altijd verliezen. Of op zijn minst iets op de koop toe nemen. Ik vraag Paula wat dat voor haar was. Daar komt niet meteen een antwoord op. Na lang nadenken geeft ze aan dat het haar veel moeite kost om een nieuwe taal te leren. En dat familie en vrienden niet dichtbij zijn. Maar die laatste relativeert ze meteen: ‘In Nederland zagen we elkaar ook niet wekelijks, en familie en vrienden komen regelmatig voor een paar weken hierheen. En natuurlijk is er ook Skype.
Als ik terugkijk heb ik vooral meer gekregen: een prachtige plek om te wonen, een heel ander, natuurlijk leven, interne rust en vertrouwen.’
‘Vertrouwen, leg eens uit?’ Paula doelt op het vertrouwen dat het altijd goed komt. Geen verwachtingen hebben, dat is volgens haar het geheim. ‘Maar ja, vertrouwen hebben is niet iets wat je zomaar kan doen.’

 

Vertrouwen helpt

‘Je moet een soort basisvertrouwen hebben in jezelf. En weten dat er altijd iets vervelends kan gebeuren. Maar als je naar de winkel gaat kun je ook een vervelend iemand tegenkomen. Dan helpt het vertrouwen dat het altijd weer goed komt. Dat moet ook wel bij je passen, het is niet iedereen gegeven’. We zijn het erover eens dat mensen die gaan voor zekerheid en stabiliteit wat minder snel een dergelijke stap zullen zetten.
‘Aan de andere kant: als je de wens hebt om iets te doen, dan heeft die het al in zich om te kunnen slagen’.
Daar ben ik het roerend mee eens: anders zou het niet eens in je opkomen.

 

Angst is een krachtige tegenwerker

Wat veel mensen weerhoudt om hun hart te volgen is angst.
Die kent Paula ook. Angst is volgens haar één van de krachtigste tegenwerkers. En het is echt niet zo dat zij nooit bang is. ‘Als het hier heel druk is dan gebeurt het wel eens dat ik in mijn hoofd ga. Dan ben ik bezig met ‘straks’. Of er komt opeens iets uit het verleden boven wat mijn angst aanwakkert In eerste instantie kan ik er niks mee. Dan besef ik nog niet dat het angst is. Dan word ik me ervan bewust dat het angst is. Als ik me ervan bewust ben dan kan ik er iets mee.
Mijn tip om met angst om te gaan is dus om je eerst bewust te zijn. En soms moet je het ook gewoon even voelen. En dan weer terug naar het vertrouwen en het ritme van je hart volgen.

Droom jij er ook van om je hart te volgen? Of dat nu gaat om het roer volledig omgooien of om een kleinere stap (die voor jou heel groot kan zijn), ik help je er graag bij.
Doe mee met de supertoffe zomeractie en win een half uur persoonlijke coaching. Helemaal gratis.
Omdat ik het jou ook gun om, net als Paula, je hart te volgen en te kiezen voor wat je écht wilt in jouw leven.

Klik hier om kans te maken op een half uur persoonlijke coaching

Net als ik willen Paula en Peter hun droom en levenswijze graag met anderen delen. Daarom hebben ze gekozen om een mini-natuurcamping te starten. Bovendien verhuren ze een aantal trekkershutjes en een appartement. Gasten kunnen kiezen om op zichzelf te zijn en rust te vinden, maar ook om gezellig samen te zijn met anderen. Kijk voor meer informatie op www.natuurvakantiedenemarken.nl
.

Over Carina

Ik leer eigenzinnige professionals die meer uit het leven willen halen om in volledige vrijheid te kiezen voor wat echt belangrijk voor ze is, zodat ze zichzelf zonder schuldgevoel op de eerste plaats zetten en hun dromen waar gaan maken.

Gerelateerde artikelen

Zie jij het voor je in 2020?

Zie jij het voor je in 2020?

Jouw droomleven bereik je niet door goede voornemens te maken. Die verdwijnen al snel als sneeuw voor de zon. Afwachten wat er op jouw pad komt is ook niet het recept voor het realiseren van je dromen. Hoe bereik je dan in 2020 jouw doelen? Lees het in dit artikel.

Lees meer
Stel jij (jezelf) de juiste vragen?

Stel jij (jezelf) de juiste vragen?

Het antwoord op de vraag wat ik als coach voor jou kan betekenen is ook een vraag: ‘waar wil jij mee geholpen worden?’ Het antwoord daarop is ook een vraag. Een vraag waarop het antwoord in jezelf te vinden is. Een vraag naar jouw waarom. De gouden cirkel van Simon Sinek helpt je daarbij.

Lees meer
Wat zijn jouw drijfveren?

Wat zijn jouw drijfveren?

Drijfveren zeggen iets over motivatie, voorkeuren, waarden en hoe je in het leven staat. Hoe meer jouw onderliggende drijfveren in leven en werk tot uiting komen, des te beter zul je tot je recht komen en het beste van jezelf kunnen geven. Ken jij jouw drijfveren? Ben je vooral innerlijk gedreven of meer extern? Zijn het vooral angstdrijfveren of creatiedrijfveren die jou aanzetten tot wat je doet of niet doet? Welke invloed hebben deze drijfveren op het tot uiting brengen van jouw kwaliteiten? Lees het hier.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij het gratis e-book al?

Met de tips uit dit e-book kun je direct aan de slag. 

Zet nu de eerste stap om je hart te volgen!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin