Masterclasses Persoonlijk Leiderschap

Jouw leven, jouw werk, jouw meesterstuk
direct aanmelden voor een masterclass

 

Masterclasses

Vind jij het belangrijk om je te blijven ontwikkelen? Om krachtig te stáán voor wie je bent, op jouw manier het verschil te maken en steeds het beste van jezelf te geven? Meld je dan aan voor één van deze masterclasses, die allemaal in het teken staan van persoonlijk leiderschap en krachtige keuzes maken.

De masterclasses kunnen los van elkaar en in willekeurige volgorde gevolgd worden. Je kunt je aanmelden voor één masterclass, maar natuurlijk ook voor de hele reeks.

 

Live bijeenkomsten, bij voldoende belangstelling ook online

De masterclasses vinden live plaats in mijn werkruimte in Aarle-Rixtel (Zuidoost Brabant). We werken in een kleine groep (maximaal 8 deelnemers). Persoonlijke aandacht en uitwisseling zijn belangrijke ingrediënten voor deze ruimschoots bewezen waardevolle bijeenkomsten. 

Waar en wanneer?

In mijn prettige werkruimte dus.

Zie voor de planning onderstaande agenda.

De masterclasses duren van 9.00u tot 12.30u 

Wat kost het?

€ 50,- per masterclass, inclusief btw.

Koffie, thee, water en iets lekkers is bij de prijs inbegrepen.

 

Aanmelden

Kan heel eenvoudig door op onderstaande knop te drukken.

 

 

Thema’s

 

 

Reken af met wat jou tegenhoudt

Je bent zelfbewust en hecht veel waarde aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Soms loop je alleen vast in de uitvoering. Dan word je geconfronteerd met je valkuilen. Waarvan je dacht dat je daar nu wel mee klaar was. Je weet best wat je te doen staat, maar van binnen is er een strijd gaande. Zo kom je geen stap verder.

In deze masterclass ontdek je wat jou werkelijk tegenhoudt. En nog belangrijker: hoe je afrekent met wat jou tegenhoudt. Zodat je vrij bent om jouw eigen weg te gaan en kunt doen wat je echt graag wilt

 

 

Zet jouw verlangen in beweging

Je hebt wensen, ideeën, plannen, voornemens. Enthousiast en vol goede moed ga je ermee aan de slag. Maar al snel neemt dat stemmetje het over: ‘zou je dat wel doen?’, ‘wat zet ik op het spel?’, ‘wat zullen anderen ervan denken?’, ‘is dat wel voor mij weggelegd?’ Waardoor je je stiekem meer laat beïnvloeden dan je lief is. Jouw wensen en verlangens verschuiven naar de achtergrond. Je stopt zwe misschien wel weg. En zo blijf je bezig met het realiseren van doelen van anderen, in plaats van je hart volgen.

In deze masterclass maak je werk van jouw dromen. Je leert jouw innerlijke kompas te volgen door te focussen op wat er voor jou echt toe doet. Zonder anderen tekort te doen.

 

Stap uit de schaduw en pak jouw podium

Je staat over het algemeen je mannetje. Je weet waar je over praat. Maar soms steekt die onzekerheid de kop op. Wat je voelt komt niet overeen met wat je uit wilt stralen. Dan voel je je kwetsbaar en doe je (onbewust) een stapje terug om anderen voor te laten gaan. Waardoor je niet de credits krijgt die je verdient en die opdracht, die baan of die promotie aan je voorbij gaat.

Leer in deze masterclass vol zelfvertrouwen jouw plek in te nemen. Ga staan voor wie je bent en laat jezelf zien zoals je gezien wilt worden. Krachtig en authentiek.

 

 

De impact van jouw unieke talent en je onbenutte potentieel

Je bent een professional en goed in wat je doet. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Dat jouw talent niet volledig tot zijn recht komt en jij niet de waardering krijgt die je verdient.

Ontdek in deze masterclass jouw unieke talent én je unbenutte potentieel. Zie hoe je hiermee impact maakt, zodat je de beste versie van jouw professionele zelf wordt en op jouw unieke manier het verschil maakt.

 

 

Ontdek waar jij warm voor loopt  

Je hebt het goed voor elkaar en eigenlijk heb je niets te klagen. Maar er mist iets. Je vraagt je af waar je het allemaal voor doet. Is dit het nou? Je wordt er niet echt gelukkig van. Waarschijnlijk ben je jezelf een beetje kwijtgeraakt.

In deze masterclass kom je in contact met jezelf en maak je verbinding met wat écht belangrijk voor je is. Ontdek waar jouw vuurtje door aangewakkerd wordt, waar je voor staat en waar je voor gáát, zodat je bewuste keuzes maakt en een betekenisvolle bijdrage levert.

 

Agenda masterclasses 2023 / 2024

Je kunt je hier direct aanmelden

Reviews over de masterclasses

Het volgen van deze masterclass (De impact van jouw unieke talent en je onbenutte potentieel) vraagt van je om op een open manier naar jezelf te kijken en te zien wat jou als persoon ten diepste typeert.
Dit gebeurt op een manier die veel verder gaat dan wat ik gewend was bij vergelijkbare cursussen die ik voor mijn werk als HR adviseur volgde.
Er zit een mooi systeem achter deze masterclass met zeer afwisselende oefeningen die je op pad helpen.

Steunende feedback van mededeelnemers vond ik van toegevoegde waarde en het is ook mooi om zelf met andere personen mee te denken en te voelen in de opdrachten.

Na de masterclass neem je vanzelf praktische besluiten: wat heb je nodig om je talent beter tot zijn recht te laten komen. Het vraagt moed om je talent als richtlijn te gebruiken.

Carina begeleidt je op een integere manier bij je zoektocht en helpt je om voorbij de oppervlakte te komen en uit vaste denkpatronen te stappen.
Voor mij zelf was het een verrassing dat ik de persoon terugzag die al een aantal decennia flink verstopt zat. Een herontdekking!

De masterclass gaat je echt iets opleveren als je ervoor open staat. De uitkomst gaf mij helderheid in mijn eigen kunnen en daarmee richting, niet alleen voor mijn werk maar ook voor de manier waarop ik mijn leven wil leiden.

Annette Hoenderdos

Vandaag weer een masterclass bij Carina gevolgd. Wat is het toch fijn om dingen te delen met elkaar.  Natuurlijk weet je al van het bestaan van diverse theorieën af, maar om er ook bewust mee aan de slag te gaan is een goede oefening. En er komen ook hele nieuwe dingen voorbij. Het brengt mij in ieder geval weer een stapje of eigenlijk wel meerdere stapjes verder in mijn proces, nieuwe inzichten, meer mogelijkheden, bewustwording van mezelf. 
Wat is de kracht dan? Doordat het een dagdeel omvat duik je er echt even in, ook omdat je al een huiswerk opdracht thuis hebt gedaan – waardoor je al open staat. De herkenbaarheid van andere deelnemers, maar ook hun kijk op verschillende zaken is verhelderend en helpend.
Het geeft energie, andere inzichten – dat duwtje wat je net nodig hebt. Natuurlijk moeten sommige zaken indalen, maar doordat je het ook op papier meekrijgt is het fijn om het altijd na te kunnen lezen. Heb nu alweer zin in de volgende masterclass, de meerwaarde van een groep is zeker helpend in ieders proces waar je ook staat, ongeacht leeftijd, achtergrond, beroep. Een aanrader dus!
Mariëlle

45 jaar, docent VO

Afgelopen week heb ik de workshop, ‘talent en kwaliteit’, gevolgd in een mooie ambiance in Aarle-Rixtel.
Ik ging er open heen, met mijn hobbels, struggels en enige spanning op dit moment.
Maar ik ben geheel verrast door het samenzijn en effect van deze dag.
Het  was ongedwongen, uiterst inspirerend, opbouwend, doch je dient echt de diepte in te gaan, om je kern te exploreren. Maar in vertrouwende en hartelijke sfeer ging dit eigenlijk vrij vanzelf, immers ik wilde echt mezelf ‘on-dekken’ . In mijn kern, bij mijn pure talent komen was een grote verrassing. Bewustwording gebeurt ter plekke. Hoeveel ruimte en blijdschap, ontspannenheid ik hierna kon ervaren!
Het heeft tevens mijn kwaliteiten nog eens goed onder de loep genomen en geeft zelfvertrouwen.
Natuurlijk voelde ik me ook kwetsbaar, spannend, maar dit blootleggen, uitspreken, waarbij een werkmap helpend is, geeft zoveel opluchting en kon ik meer echt ‘zijn’.
Carina, dank je wel voor je uiterst liefdevolle, uitnodigende, hartelijke, deskundige houding!
Ik kom zeker terug, mijn pad gaat me een omwenteling geven, doch niets forcerend, maar op natuurlijke wijze laten ontstaan, dankzij jouw inspiratie en de openheid van de medecursisten.
Dank je wel vanuit mijn hart!
Anja Gaarenstroom

SPV , GGZ Oost-Brabant

Alhoewel ik al een tijdje met mijn zoektocht bezig ben, heeft deze masterclass me – naast bevestiging – ook weer verhelderende, nieuwe inzichten gegeven. De richting die ik ingeslagen ben, heeft weer een mooi gouden randje gekregen. 
De sfeer die Carina in de groep creëert voelt veilig en fijn, en dat doet ze op de haar kenmerkende uitnodigende en rustige wijze. 
Carla Jacobs

De workshop was zeer inspirerend het heeft me nog meer bevestigd in dat wat ik diep van binnen wel al wist. Het helpt me om in beweging te komen en “op pad” te gaan.
Dank je wel!
Jet

De masterclass (Zet jouw verlangen in beweging) heeft me geholpen buiten de kaders te denken en hardop te dromen, om vervolgens die dromen uit te werken tot haalbare proporties en concreet te worden in het formuleren en plaatsen van intenties en doelen. Het heeft richting gegeven aan m’n toekomstperspectief, de interne navigatie is nu op de juiste manier ingesteld en het geeft me handvatten voor in ieder geval het komende halfjaar
Gijs van de Burgt

41 jaar, boeker / perspromotor, Harvest Music

Wederom een uiterst inspirerende workshop, wat me meer verdieping/bewustzijn geeft en tot stappen zet om datgene te gaan doen, wat echt mijn kern raakt en daarmee mijn drijfveer is.
In de groepsgrootte van 8, is het veilig en interessant/leerzaam om elkaar te horen/zien.
Dank je wel , lieve, goede, deskundige en vertrouwenswekkende Carina.
Ik kom zeker volgende workshops volgen!
Anja Gaarenstroom

56 jaar, Spv-en mindfulnesstrainster , GGZ- ouderenzorg Helmond

Graag wil ik je bedanken voor de inspirerende masterclass. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten, maar ik ben blij dat ik heb deelgenomen. We waren met een gevarieerde, leuke en niet te grote groep. Ik vond de algehele sfeer erg prettig en positief, wat de gesprekken absoluut heeft bevorderd. Persoonlijk vond ik het enerzijds erg verhelderend en vernieuwend en anderzijds bevestigend en geruststellend. Bedankt dat jij deze inspirerende dag georganiseerd hebt en begeleiding hebt gegeven bij het ontdekken van o.a. eigen kernwaarden en het ontstaan van gesprekken hebt gestimuleerd.
Wendy Meels

teamcoördinator ICT

Fijn dat de masterclass ‘Reken af met wat jou tegenhoudt’ uiteindelijk toch door kon gaan.
Het is zó fijn om te horen dat ik niet de enige ben die steeds tegen dezelfde belemmeringen aanloopt als het op veranderen aankomt.
Niet alles wat ter sprake kwam was nieuw voor me maar ik heb het blijkbaar nodig om het vaker te horen en te voelen voordat ‘het kwartje valt’.
Weer een stapje verder gekomen om mijn hart eindelijk te gaan volgen.
Geweldig hoe andere deelnemers mee dachten en met namen kwamen van mensen die ik kan benaderen, en websites die me kunnen helpen.
Ik ben blij dat ik deelgenomen heb en houd zeker in de gaten welke andere masterclasses je aan gaat bieden.
Esther, 51 jaar, Beek en Donk

onderweg naar nieuwe carrière met dieren, natuur en/of milieu

Ik kan de masterclass ‘reken af met wat je tegenhoudt’ zeker aanraden. De sfeer in de groep is gemoedelijk en ondanks dat we elkaar niet kennen, creeert Carina een dusdanige sfeer dat iedereen open met elkaar praat en elkaar helpt.
De masterclass is een goede mix van achtergrondinformatie over belemmerende overtuigingen en hoe je hiermee om kan gaan, aan de andere kant ga je ook meteen met je persoonlijke zaken aan de slag die jou tegenhouden in het dagelijks leven. Aan het eind van de ochtend stap je met veel nuttige inzichten naar buiten die je direct in de praktijk kunt gaan brengen.
Cindy Verhofstad

35 jaar, Trainer/coach 'Zijn en Zen' en Internal sales manager

Wederom goede, leerzame, initiërende workshop. Om in een groep, onder jouw leiding, tot de kern te komen, is zo waardevol.
Wel denk ik dat de groep meer aan bod mag komen over ieders ervaring omtrent thema. Er is zoveel aangestipt, doch het horen van elkaars ervaringen is voor mij net zo belangrijk. Immers bv de associatie-oefening, stimuleert mij om verder en breder dan mijn eigen blik te verkennen.
Carina is authentiek, deskundig en helder, positief in reacties op de groepsleden, erg fijn!
Nu alles laten bezinken, immers processen zijn niet af te dwingen.

Anja

SPV, praktijkondersteuner

Op een ochtend en met een kleine groep zijn we in een mooie ruimte aan de slag gegaan met het thema Talent en persoonlijke kwaliteiten. Door verschillende werkvormen toe te passen heeft Carina het voor elkaar gekregen dat ik inzicht kreeg in mijn unieke talent. Het was ook inspirerend om onderdelen in teamverband op te pakken. In het groepje waar ik zat hebben we echt naar elkaar geluisterd, was het af en toe een feest der herkenning en motiveerden we elkaar.
Deze Masterclass betekende voor mij weer een puzzelstukje die ik kon leggen, wat voor mij ook zeer waardevol was is dat ik naast mijn talent ook mijn valkuil duidelijker herken.
Bijzonder hoe je in een korte tijd veel nieuwe inzichten kunt behalen. Een aanrader!
Jolanda, 35 jaar

projectmanager

Ik liep al langer met het idee rond om een keer bij mezelf te onderzoeken waar ik op dit moment in mijn leven sta en of ik, inmiddels 55 jaar oud, nog wat te dromen heb. Ik ben de afgelopen jaren alleen maar bezig geweest om veel ballen in de lucht te houden en grotendeels functioneel bezig te zijn.

Door deze masterclass te volgen ben ik er, stap voor stap, achter gekomen dat ik wel degelijk nog toekomstdromen heb met betrekking tot werken en wonen, maar ook op gebied van gezin en relatie. Het mooie van deze masterclass was, dat door middel van opdrachten en de juiste vragen van Carina, het mij gaandeweg steeds duidelijker werd hoe ik aan mijn werkelijke verlangens en dromen vorm zou kunnen geven. In eerste instantie begon ik met een vaag idee of droom, maar het werd gaandeweg een steeds duidelijker beeld.

Inmiddels weet ik dat ik het ook nog eens zou kunnen realiseren. Ik weet nog niet exact hoe, maar ik ben weer een nieuwe denkrichting in geholpen. Het was zeer inspirerend om te ontdekken dat je puur door anders ergens over te gaan denken, je weer veel ruimte in je hoofd krijgt. Al met al een zeer inspirerende ervaring.

Carina is in staat om je enthousiast te maken, je richting te geven en je ook nog het vertrouwen in jezelf te laten (her)vinden. Ze geeft blijk van een groot inlevingsvermogen, veel wijsheid en veel kennis van zaken. Kortom een hele fijne, goede coach. Ik kan iedereen deze Masterclass aanraden.

Sandra van Iersel

55 jaar uit Helmond

Carina weet me te raken. Met rust, kennis van zaken en ook met humor, brengt ze me op waardevolle gedachten. De groep voelt in korte tijd als vertrouwd en veilig.
Deze masterclass bracht mij de bevestiging dat ik de goede stappen maak, en gaf me ook een duwtje in de rug om diezelfde middag nog zaken concreet in gang te zetten. Verdiepend en zeer inspirerend!
Carla Jacobs

Ik vond het een interessante en leerzame masterclass. Door met andere in gesprek te aan, heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen talent. Je inspireert elkaar en daardoor wordt je aan het denken gezet. De ochtend vloog voorbij, maar ik heb genoeg stof tot nadenken meegekregen om er thuis verder mee aan de slag te gaan.
Lizzy

30 jaar

Afgelopen woensdag heb ik de masterclass bij Carina gevolgd over het ontdekken van je (kern)kwaliteiten.
In een individueel coachingsgesprek met Carina hadden we dit onderwerp ook al kort aangesneden. Hoewel dit zeker niet nodig was voor het volgen van de masterclass, was het voor mij precies de verdiepingsslag die ik nodig had om mezelf verder te kunnen ontwikkelen op dit vlak.
Door de vragen die Carina stelt, leer je op een andere manier naar jezelf kijken en ook je verborgen kwaliteiten ontdekken en dit allemaal in een ontspannen en ongedwongen sfeer.
Het was ook erg interessant dat iedereen haar persoonlijke ontdekkingen binnen de groep wilde delen. Er was een goede sfeer, waardoor ik me in elk geval psychologisch veilig genoeg voelde om bijvoorbeeld ook antwoorden te delen op wat lastigere vragen. Ook leverde het delen van de persoonlijke kwaliteiten binnen de groep veel herkenning voor mij op.
Helaas was de ochtend veel te kort, gelukkig was er een werkmap die we mee naar huis hebben mogen nemen om thuis verder te kunnen werken aan dit onderwerp.
Ik kan iedereen die meer inzicht wil in zijn/haar eigen kwaliteiten deze masterclass van harte aanbevelen.
Cindy Verhofstad

35 jaar, manager binnendienst

Creëer jouw eigen meesterstuk

en maak op jouw unieke wijze het verschil