Stáán voor wie je bent en het leven leiden waar jij gelukkig van wordt

u

Haal jij nog niet alles uit het leven?

Je hebt het gevoel dat je meer uit het leven kan halen en dat je meer in je mars hebt. Je haalt te weinig voldoening uit wat je nu doet. Je ervaart innerlijke onrust. Wat wil ik dan? En hoe dan? Het moet wel betekenisvol zijn.

u

Laat je je meer beïnvloeden door jouw omgeving dan je lief is?

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je draagt ook veel verantwoordelijkheid. En dat gaat je goed af. Maar je bent vooral bezig met het realiseren van doelen van anderen. Aan jouw eigen wensen en dromen kom je niet toe. 

u

Baal je van jezelf dat je niet doorpakt?

Je weet best dat je in actie moet komen. Toch lukt het je maar niet je patronen te doorbreken. Het levert je ook iets op, want zo hoef je het ook niet aan te gaan. Maar op de lange duur word je hier niet gelukkig van.

Hoe zou het voor jou zijn om:

Jouw hart te volgen,  te doen waar je energie van krijgt en blij van wordt?

Een zinvolle bijdrage te leveren, voldoening te halen uit wat je doet, gewaardeerd te worden om wie jij bent en wat jij bijdraagt?

Rust in je hoofd te hebben en voluit te leven vanuit jouw kernwaarden? Om nee te kunnen zeggen tegen wat je niet meer wilt, met respect voor jezelf en voor de ander?

Je vrij te voelen om je innerlijke stem te volgen? 

Te stáán voor wie je bent, op jouw manier het verschil te maken en betekenisvol te leven?

 

“Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om de beste versie van zichzelf te worden”

Mogelijkheden zien

Al meer dan 20 jaar begeleid ik mensen in het kiezen voor wat in leven en werk past bij wie ze ten diepste zijn, zodat zij het beste van zichzelf laten zien.

Aanvankelijk deed ik dat vooral vanuit loopbaanperspectief: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Alleen gaan deze vragen voor mij niet diep genoeg. Wat mij interesseert, is waarom mensen doen wat ze doen. En wat maakt dat mensen niet doen wat ze diep in hun hart graag willen? 

Wat drijft mensen in het leven, wat geeft hun leven zin, welke waarden streven zij na en welke bijdrage willen zij leveren? Wat zijn hun verlangens? Hoe kunnen zij doorgroeien naar hun persoonlijke next level?

Samen gaan we op zoek naar jouw talent en drijfveren en ik help je graag ontdekken hoe jij op jouw manier het verschil kunt maken.

Ik zie altijd mogelijkheden, ook als jij ze niet (meer) ziet.

In de loop der jaren heb ik honderden klanten geholpen een keuze te maken die bij ze past en om te gaan voor wat ze écht willen. In leven en in werk, want die zij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Het resultaat van het werken met mij

Je maakt krachtige keuzes

Je kent je kernwaarden, talenten  en drijfveren. Je haalt het beste uit jezelf door keuzes te maken die hierbij aansluiten.

Je weet wat je wilt en je gaat ervoor.

Je staat voor wie je bent

Je straalt van zelfvertrouwen en vertrouwen in het leven. Je doet wat goed voor jou is en maakt op jouw manier het verschil. Met respect voor jezelf én voor de ander. En in verbinding met de ander.

Je leeft met aandacht en bezieling

Je bent geïnspireerd en gefocust. Doordat je doet waar je blij van wordt, houd je energie over voor leuke dingen. Je hebt oprechte aandacht voor je omgeving én voor jezelf. En dat geeft zoveel rust.

Individueel coachtraject ‘In vrijheid kiezen voor wat je écht wilt’


In een 1-op-1, op jou afgestemd coachtraject gaan we samen aan de slag met:
Wie je bent en wat jouw waarden en talenten zijn
Wat er echt belangrijk voor je is
Jouw persoonlijke drijfverenanalyse
Afrekenen met wat je weerhoudt
Concrete stappen die je kunt zetten om je verlangen te realiseren

Je kunt kiezen uit onderstaande opties

Wil jij ook je hart volgen en doen wat écht bij je past?

Meld je aan via onderstaande knop, dan bel ik je om een afspraak te maken. In deze eerste afspraak stemmen we samen af hoe we een traject voor jou optimaal kunnen invullen. Aan deze afspraak zijn geen kosten verbonden.

 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat dit traject bij me past?

We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek, zodat we kunnen ervaren of er een klik is. Voorafgaand aan dat gesprek stuur ik je een vragenformulier. Als jij dat zo uitgebreid mogelijk invult, kan ik me optimaal voorbereiden op de intake en je de juiste vragen stellen om te ontdekken of dit traject voor jou gaat werken. En natuurlijk kun je tijdens deze sessie jouw vragen stellen.

De grootste kritische succesfactor is jouw commitment. Het commitment aan jezelf. Als je hoopt dat ik het voor je oplos, dan is dit waarschijnlijk niet de weg voor jou.

Hoe ziet het traject er uit, wat gaan we precies doen?

We doorlopen in elk traject globaal dezelfde stappen, maar waar we op inzoomen en wat we precies doen is altijd afgestemd op jouw persoonlijke ontwikkeldoelen en de urgentie op dat moment. We werken in intensieve individuele sessies, waarin we veel met elkaar praten, maar ook regelmatig van onze stoel komen voor een oefening waarbij het om ervaren gaat. Dat kan ook in de buitenlucht zijn. Ik maak gebruik van verschillende methodieken, waaronder natuurcoaching, NLP, systemisch werk en opstellingen, creatieve oefeningen.  Een sessie met de ezels* kan een onderdeel vormen van het traject.

*zie ook vraag 6: coaching met ezels

Hoe zit het met de masterclasses?

Als deelnemer aan het 1-op-1-traject krijg je grtais toegang tot alle masterclasses ‘persoonlijk leiderschap’. 

Deze masterclasses zijn van grote toegevoegde waarde. In de groep leer je met en van elkaar. De verhalen en perspectieven van anderen helpen je om nieuwe mogelijkheden te zien. Elke deelnemer is gemotiveerd aan de slag met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Er zal dus veel herkenning zijn. Deelnemers stimuleren en motiveren elkaar. Veel meer dan dat ik dat als coach alleen kan doen. 

 

 

Wat nu als ik verhinderd ben voor een masterclass?

Ik raad je aan om tijd vrij te maken voor de masterclasses. Mocht je niet kunnen komen, geen nood; je kunt de volgende keer gewoon aansluiten bij deze masterclass. Ook als het individuele traject is afgerond.

 

 

Kan ik ook losse sessies proberen?

In het kennismakingsgesprek ontdekken we of je er volledig voor gaat of niet. Is het voor jou (nog) niet het juiste moment of is dit niet het traject dat jou verder helpt dan zal ik je daar eerlijk in adviseren. Ja zeggen tegen dit traject is ja zeggen tegen jezelf. Volledig. Proberen is half werk. Half werk heeft per definitie niet het gewenste resultaat, dus dat doen we niet.

Ik doe je een voorstel op maat als je een specifieke, ‘korte’ vraag hebt en ik er na de kennismakingssessie (ook) van overtuigd ben dat je met een verkort traject het gewenste resultaat behaalt.

Wat voegt de drijfverenanalyse toe t.o.v. andere testen?

In de 10 jaar dat ik met de Profile Dynamics® drijfverenanalyse werk, heeft de waarde ervan zich keer op keer bewezen. Mijn klanten zeggen erover dat puzzelstukjes op hun plek vallen, dat ze begrijpen waarom ze doen wat ze doen en dat de drijfverenanalyse van toegevoegde waarde is op andere assessments en testen. Inzicht in het eigen profiel geeft namelijk richting, zelfvertrouwen en vergemakkelijkt de communicatie met anderen. Deze analyse gaat verder dan de meeste testen. Ik zou hem niet in het programma opnemen als ik hem niet zo waardevol zou vinden.

Als je aantoonbaar maximaal een jaar geleden een Profile Dynamics® drijfverenanalyse hebt ingevuld en een persoonlijke terugkoppeling hebt gehad van een Profile Dynamics consultant dan is deze nog actueel genoeg om op voort te bouwen. Je krijgt dan € 130,- korting op de trajectprijs.

Is er een vergoeding mogelijk?

Mijn dienstverlening komt niet in aanmerking voor een vergoeding door de zorgverzekering. Mogelijk kun je de kosten voor coaching wel aftrekken van de belasting. Vraag hiernaar in de kennismakingssessie of kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst. Ik ga ervan uit dat je bereid bent om tijd, energie én geld te investeren in jezelf. 

Veel werkgevers bieden de mogelijkheid om te investeren in jouw ontwikkeling. Medewerkers die het beste uit zichzelf halen en lekker in hun vel zitten dragen immers optimaal bij aan resultaten. Het is de moeite waard om met jouw werkgever te bespreken dat je jouw ontwikkelbudget wilt inzetten voor persoonlijke (loopbaan)coaching.

En wist je dat werkgevers in het MKB in 2020 gebruik kunnen maken van de SLIM-subsidieregeling voor leren en ontwikkelen? Ik vertel je er graag meer over.

Coaching met ezels, hoe zit dat?

In een traject kunnen we ook met onze ezels werken. Dat doen we alleen als dat helpend is in jouw proces.

Als we de ezels inzetten, ga je voor een sessie de wei in om contact te maken met de ezel.
Net als paarden reageren ook ezels op de energie die we bij ons dragen. De ezel is een zeer gevoelig dier en een expert in het lezen van lichaamstaal. De ezel merkt bijvoorbeeld de geringste spierspanning of zeer subtiele signalen in je lichaam. Emoties en gedachten zorgen bij mensen voor deze reacties in het lichaam, wat een ezel vervolgens opmerkt en via eigen gedrag ook laat zien. De dieren reageren op dat wat er is. Dat kan iets zijn waar we ons al van bewust zijn, maar het kan ook dat ze iets aan het licht brengen waar wij ons niet bewust van zijn. En dat maakt het interessant en leerzaam voor ons. De dieren laten het ons zien en ervaren, maar hebben daar geen oordeel over.

De ezel neemt je zoals je bent en helpt je daarmee ook jezelf te nemen zoals je bent en ruimte vrij te maken voor nieuwe mogelijkheden en keuzes. De ezel kan niets met al het denken dat in je hoofd gebeurt, maar reageert op de diepere laag en maakt je zo mogelijk bewust van je innerlijke thema’s. Je hebt dan zelf de keuze of je er al dan niet iets mee gaat doen, alles is goed.

De ervaring leert dat een sessie met een ezel vaak diepgaand is en veel impact heeft. We komen veel sneller tot de kern dan wanneer we alleen maar praten. Vaak horen we ook terug dat het contact met de ezel ook na de sessie nog veel uitwerking heeft.

Het contact met een ezel stimuleert bij de mens de aanmaak van dopamine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Ezels zorgen er dus voor dat we ons gelukkiger gaan voelen. Alleen daarom al is een sessie met een ezel de moeite waard.

Wat mijn klanten zeggen

Carina heeft mij erg goed geholpen door rustig te luisteren, mij rustig te confronteren met mijn eigen gedrag en duidelijk te maken welke consequenties mijn eigen gedrag heeft op het gedrag en reactie van anderen. Ze gaf me het gevoel dat ik mocht zijn wie ik ben, en kreeg de ruimte om mijn eigen pad te bewandelen, waar Carina heel makkelijk weer op kon inhaken tijdens onze coachsessies. Ze legt niks op om te doen wat ik niet zelf wilde en dat gaf mij mijn rust om mezelf te kunnen ontwikkelen. Carina is een hele fijne doortastende coach, professioneel, persoonlijk en positief confronterend. Dit alles doet ze met een warm en liefdevol hart. Ondersteunend wat de rust van Carina, ook al was ik boos of verdrietig.
Dus dank je wel lieve Carina, je kwam op het juiste moment op mijn pad!
Er is me veel bijgebleven van de coaching. Vooral de wijze waarop je me toch iedere keer weer terugverwees naar de manier waarop ik reageerde bij bepaalde casussen. Toch blijft het mooiste de sessie met de ezels. Het heeft indruk op me gemaakt dat de ezel liet zien dat ik krachtig genoeg ben om het uit mezelf te halen en dat ik het zelf kan!
H. manager, 44 jaar

Ik stond op een kruispunt in mijn leven en wist niet welke afslag ik moest nemen. Ik heb de coaching als zeer professioneel en waardevol ervaren. Het heeft me opgeleverd dat ik de kracht en het lef heb (had) om een nieuwe baan te beginnen.

Het waren mooie, leerzame en warme gesprekken. Ik heb me iedere minuut van onze sessies op mijn gemak gevoeld en vooral gehoord. Het heeft me zoveel inzichten gebracht. Carina is warm, inlevend en deskundig.

Ik voel me nu sinds lange tijd weer gelukkig, hier kan ik zeker mee verder. Kiezen voor mezelf, het vertrouwen hebben dat het goed komt en mezelf de ruimte moet geven dingen anders te doen.

Dit de beste investering in mezelf geweest die ik ooit gedaan heb.

Angelique Koslowski

Carina is een enorm empathisch mens die me veel ruimte gaf voor mijn verwerking. Door me die ruimte te gunnen en mijn vragen steeds weer bij mij terug te leggen, kreeg ik meer inzicht in wat ik wel en niet wil/kan. Hierdoor kreeg ik een beter beeld van mijn competenties en talenten.

Van Carina heb ik vooral geleerd dat er altijd kansen blijven bestaan, dat ik de moeite waard ben en een talentvol persoon ben. Zij heeft mij geleerd te vertrouwen dat er iets goeds op mijn pad komt.
Carina krijgt van mij een dikke 10!

Carina is – zoals al gezegd – een zeer empathische vrouw die mij weer in balans kreeg dankzij haar deskundigheid en positieve uitstraling. Altijd op zoek naar bronnen die mij konden helpen en die ook gebruikt.

Ik ben haar dankbaar voor de tijd waarbij we samen, hand in hand, mijn moeilijke pad bewandeld hebben.

Anke

Ik was op zoek naar ondersteuning in mijn zoektocht naar een nieuwe baan, maar het bleek ook een zoektocht naar mijn eigen identiteit en naar balans. Het was vaak zwaar en raakte mij in de kern, maar over het geheel heb ik er een positief gevoel aan overgehouden en zoveel geleerd.

De meest treffende vraag: wat wil je nu in het leven? Dat was lastig. Daar had ik niet verder over nagedacht, nooit eigenlijk. Mijn leven was altijd zeer dynamisch en voor sommige zaken maak je een bewuste keuze, maar verder vooruitkijken…? Nee, nog nooit gedaan. Deze exercitie zorgde ervoor dat ik toegang kreeg tot mijn wensen, verlangens, dromen etc. Heel mooi en waardevol.
Het beste advies was: “Kim, blijf bij jezelf. Je weet het zelf heel goed.” Het is fijn dat iemand je daar keer op keer op wijst en door de gesprekken en de oefeningen ben ik dat zelf ook gaan ervaren.

Carina heeft veel mensenkennis en ervaring in haar vakgebied.

Kim

Ik weet nu wat mijn kwaliteiten zijn, waar ik gelukkig van word en energie van krijg. 

Nu heb ik een baan van 24 uur en heb ik na het werk nog volop energie, terwijl ik in mijn vorige baan de helft werkte en minder energie overhield.

Marijke van de Kerkhof

Het verbaasde me enigszins dat er zoveel ‘gevoel’ bij kwam kijken. Ik had niet echt verwacht dat we over mijn welzijn zouden spreken. Maar juist hierdoor kreeg ik echt besef van waar ik stond en hoe ik verder moest. Dus door juist op het gevoel in te gaan, en hierdoor de juiste stappen te kunnen zetten. Carina keek echt naar wat het beste bij mij paste en gaf niet ‘zomaar’ opdrachten mee zonder naar de persoon te kijken.
Het doorlopen van het traject heeft mij sturing en richting gegeven. Carina heeft ervoor gezorgd dat ik meer voor mezelf kies en begrijp hoe ik ervoor kan zorgen dat ik in mijn werk en privé een balans kan vinden. Ook heb ik ontdekt wat ik echt leuk vind en hoe ik hier kracht uit kan halen.

Ik ben zéér zéér tevreden!! Carina is in staat om goed naar iemand te kijken en dan de juiste opdrachten/traject kan aanreiken om de cliënt op de beste manier te helpen.
Kortom: een hele goede begeleider, die ervoor heeft gezorgd dat ik weer een stap (of meerdere stappen!!) verder ben gekomen in mijn leven!
Carina, ik kan je niet genoeg bedanken voor wat je voor mij hebt gedaan, je hebt meer voor mij betekent dan je misschien zelf beseft!

Judith

Na ons kennismakingsgesprek en de haarscherpe analyse die je van mijn situatie maakte, wist ik dat ik bij jou aan het juiste adres was. 
Jouw professionele, persoonlijke en empathische aanpak hebben ervoor gezorgd dat ik in mijn eigen tempo uit het diepe dal kon komen. 
Je liet me inzien wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik wil.

Ik ben van overleven naar leven gegaan.

Dank je wel dat je me begeleid hebt in dit enerverende en bijzondere traject.

Jolanda

‘Wie ben ik’ was een grote vraag. Door de jaren heen niet al te positief beeld gevormd van mezelf waardoor ik gebrek had aan zelfvertrouwen. Het was erg confronterend om er achter te komen dat ik in de loop der jaren mezelf volledig uit het oog ben verloren. Alleen maar bezig geweest met zorgen en het tevreden houden van anderen om ze maar niet teleur te stellen.

De coaching heeft me opgeleverd dat ik mag zijn om wie ik ben. Erg ondersteunend was om me in te laten zien wat ik belangrijk vind in het leven en dat ik degene ben die daar controle over heeft en niet anderen.

Ik vond de coaching erg confronterend maar zeker erg prettig. Ik vond de deskundigheid van de coach erg goed. Ik geef je een 10.

Hilde

Na de vrijblijvende kennismaking heb je inzicht in wat voor jou belangrijk is en welke vervolgstappen jij kunt zetten. Je krijgt van mij minimaal 2 concrete tips die ervoor zorgen dat  je direct meer inzicht, overzicht en rust hebt.