Stáán voor wie je bent en het leven leiden waar jij gelukkig mee bent

Mijn coaching gaat verder dan hulp bij het maken van een keuze in je huidige situatie: ik leer je hoe je kunt kiezen voor wat jou dient, een vaardigheid voor de rest van je leven

Herken je dit:

u

Je mist bezieling of simpelweg vreugde in wat je doet

Je haalt geen voldoening uit wat je nu doet. Er is zoveel veranderd aan je werk sinds je ermee begon; het voelt niet meer als passend bij wie jij bent. Dat maakt je gespannen en onrustig. Wat wil ik dan? En hoe dan? Het moet wel betekenisvol zijn.

u

Je laat je meer beïnvloeden door jouw omgeving dan je lief is

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je draagt ook veel verantwoordelijkheid. En dat gaat je goed af. Maar je bent vooral bezig met het realiseren van doelen van anderen. Aan jouw eigen wensen en dromen kom je niet toe.

u

Je bent (alweer) op het punt waarop je maar niet verder komt

Je weet best dat je in actie moet komen. Het houdt je al zo lang bezig. Toch lukt het je maar niet je patronen te doorbreken. wat je ook bedenkt of probeert, het stopt steeds weer op hetzelfde punt. Je wordt er moedeloos van.

u

Alle ogen zijn op jou gericht en je voelt je alleen staan

Je bent leidingevende, ondernemer, coach, HR-adviseur of aanverwant. Mensen zien jou als expert, als iemand die het ‘toch allemaal wel weet’. Maar jij hebt ook je eigen sores. En kunt daarmee nergens terecht. Je hebt behoefte aan een sparringpartner om te reflecteren op persoonlijke thema’s.

Hoe zou het voor jou zijn om:

Jouw hart te volgen,  te doen waar je energie van krijgt en blij van wordt?

Een zinvolle bijdrage te leveren, voldoening te halen uit wat je doet, gewaardeerd te worden om wie jij bent en wat jij bijdraagt?

Rust in je hoofd te hebben en voluit te leven vanuit jouw kernwaarden? Om nee te kunnen zeggen tegen wat niet meer werkt voor jou, met respect voor jezelf en voor de ander?

Je vrij te voelen om te koersen op jouw eigen kompas? Om je verbonden te voelen met jezelf, met de mensen om je heen én met wat je doet?

Te stáán voor wie je bent, op jouw manier het verschil te maken en betekenisvol te leven?

 

Coaching helpt je om nieuwe mogelijkheden te gaan zien én te realiseren

Over mijn coaching:

 • Jouw vraag is het uitgangspunt. Ik werk niet volgens vaste programma’s, stappenplannen of een vaste methodiek, maar stem steeds af op waar jij bent en wat jou helpt om een volgende stap te zetten. Je mag vertrouwen op mijn expertise en ervaring.
 • Ik beschik over een stevig theoretisch kader en heb een groot arsenaal aan interventies.
 • Hét antwoord op jouw vraag heb ik niet. De antwoorden vind je in jezelf. Via vragen en oefeningen help ik je opties onderzoeken en jouw eigen antwoorden te vinden. De coaching is gericht op het ontwikkelen van jouw potentieel.
 • De verantwoordelijkheid voor het realiseren van jouw doelen ligt bij jou. Uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor jouw eigen ontwikkeling en jouw eigen keuzes; je geeft zelf vorm en inhoud aan jouw ontwikkelingsproces, en daarmee aan je eigen leven.
 • We houden rekening met de context en de buitenkant, maar bij coaching gebeurt het echte werk aan de binnenkant.
 • Elk idee en elke invulling van mijn kant als coach bezet een deel van jouw ruimte. Ik ben geen adviseur of consultant. Dat neemt niet weg dat ik wel eens suggesties of tips geef, vooral om je te helpen om je perspectief te verruimen. Wat je ermee doet is aan jou.
 • Coaching heeft niets te maken met ‘iets niet goed doen’. Coachen gaat over zelfonderzoek om te kunnen groeien op een manier die bij jou past. Dat vraagt moed en commitment.
 • Of een coachtraject ‘geslaagd’ is of niet, kan niemand anders beoordelen dan jijzelf. Het traject is dus geslaagd als jij zelf weet ‘dat het goed is’.
 • Coaching betekent ‘ergens naartoe werken’, en dus niet iets ‘fixen’. Dat ergens naartoe werken kan overigens ook inhouden ‘naar herstel’ (bijvoorbeeld bij burn-outklachten)
 • Coaching is een bewustwordingsproces dat verder gaat dan de gesprekken die wij hebben. Het échte werk gebeurt tussen de sessies (en gaat door als het traject stopt)
 • De coachvragen waarvoor je bij mij terecht kunt hebben altijd een relatie met werk. Dat is al snel het geval, want in mijn optiek zijn alle levensgebieden met elkaar verweven; issues in de privésfeer drukken hun stempel op je werk en andersom. Het gaat dus ook nooit alléén maar over werk.

 

“Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om de beste versie van zichzelf te worden”

Mogelijkheden zien

Al zo’n 25 jaar begeleid ik mensen in het kiezen voor wat in leven en werk past bij wie ze ten diepste zijn, zodat zij het beste van zichzelf laten zien.

Aanvankelijk deed ik dat vooral vanuit loopbaanperspectief: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Alleen gaan deze vragen voor mij niet diep genoeg. Wat mij interesseert, is waarom mensen doen wat ze doen. En wat maakt dat mensen niet doen wat ze diep in hun hart graag willen?

Wat drijft jou in het leven, wat geeft jouw leven zin, welke waarden streef jij na en welke bijdrage wil jij leveren?  Wat zijn jouw verlangens? Welke innerlijke hindernissen ervaren jij? Wat is jouw morele kompas?Hoe kun jij doorgroeien naar jouw persoonlijke next level?

Samen gaan we op zoek naar jouw talent en drijfveren en ik help je graag ontdekken hoe jij op jouw manier het verschil kunt maken. Ik luister naar je als iemand die over jouo wil leren, niet als iemand die het al weet. 

Ik zie altijd mogelijkheden, ook als jij ze niet (meer) ziet.

In de loop der jaren heb ik honderden klanten geholpen een keuze te maken die bij ze past en om te gaan voor wat ze écht willen. In leven en in werk, want die zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Het resultaat van het werken met mij

Je maakt krachtige keuzes

Je kent je kernwaarden, talenten  en drijfveren. Je haalt het beste uit jezelf door keuzes te maken die hierbij aansluiten.

Je weet wat je wilt en je gaat ervoor.

Je staat voor wie je bent

Je straalt van zelfvertrouwen en vertrouwen in het leven. Je doet wat goed voor jou is en maakt op jouw manier het verschil. Met respect voor jezelf én voor de ander. En in verbinding met de ander.

Je leeft met aandacht en bezieling

Je bent geïnspireerd en gefocust. Doordat je doet waar je blij van wordt, houd je energie over voor leuke dingen. Je hebt oprechte aandacht voor je omgeving én voor jezelf. En dat geeft zoveel rust.

Mogelijkheden individuele coaching

Wil jij ook je hart volgen en doen wat écht bij je past?

Meld je aan via onderstaande knop, dan bel ik je om een afspraak te maken. In deze eerste afspraak onderzoeken we of we beiden een ‘ja’ voelen en stemmen we samen af hoe we een traject voor jou optimaal kunnen invullen. Aan deze afspraak zijn geen kosten verbonden.

 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk traject bij me past?

We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek, zodat we kunnen ervaren of er van beide kanten een ‘ja’is. Voorafgaand aan dat gesprek stuur ik je een vragenformulier. Als jij dat zo uitgebreid mogelijk invult, kan ik me optimaal voorbereiden op de intake en je de juiste vragen stellen om te ontdekken welk traject voor jou gaat werken. En natuurlijk kun je tijdens deze sessie jouw vragen stellen.

De grootste kritische succesfactor is jouw commitment. Het commitment aan jezelf. Als je hoopt dat ik het voor je oplos, dan is dit waarschijnlijk niet de weg voor jou.

Hoe ziet het traject er uit, wat gaan we precies doen?

We doorlopen in elk traject globaal dezelfde stappen, maar waar we op inzoomen en wat we precies doen is altijd afgestemd op jouw persoonlijke ontwikkeldoelen en de urgentie op dat moment. We werken in intensieve individuele sessies, waarin we veel met elkaar praten, maar ook regelmatig van onze stoel komen voor een oefening waarbij het om ervaren gaat. Dat kan ook in de buitenlucht zijn. Ik maak gebruik van verschillende methodieken, waaronder natuurcoaching, NLP, systemisch werk en opstellingen, creatieve oefeningen.  Een sessie met de ezels* kan een onderdeel vormen van het traject.

*zie ook vraag 6: coaching met ezels

Hoe zit het met de masterclasses?

Als deelnemer aan een 1-op-1-traject van minimaal 5 sessies van 1,5 uur krijg je als bonus gratis toegang tot alle masterclasses ‘persoonlijk leiderschap’.

Deze masterclasses zijn van grote toegevoegde waarde. In de groep leer je met en van elkaar. De verhalen en perspectieven van anderen helpen je om nieuwe mogelijkheden te zien. Elke deelnemer is gemotiveerd aan de slag met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Er zal dus veel herkenning zijn. Deelnemers stimuleren en motiveren elkaar. Veel meer dan dat ik dat als coach alleen kan doen.

 

 

Wat nu als ik verhinderd ben voor een masterclass?

Ik raad je aan om tijd vrij te maken voor de masterclasses. Mocht je niet kunnen komen, geen nood; je kunt de volgende keer gewoon aansluiten bij deze masterclass. Ook als het individuele traject is afgerond.

 

 

Kan ik ook losse sessies proberen?

In het kennismakingsgesprek ontdekken we of je er volledig voor gaat of niet. Is het voor jou (nog) niet het juiste moment of is dit niet het traject dat jou verder helpt dan zal ik je daar eerlijk in adviseren. Ja zeggen tegen dit traject is ja zeggen tegen jezelf. Volledig. Proberen is half werk. Half werk heeft per definitie niet het gewenste resultaat, dus dat doen we niet.

Op basis van jouw vraag en mijn inschatting doe ik je een voorstel op maat.

Heb je een specifieke, ‘korte’ vraag? Kijk dan eens bij doorbraakcoaching.  

Wat voegt de drijfverenanalyse toe t.o.v. andere testen?

In de 10 jaar dat ik met de Profile Dynamics® drijfverenanalyse werk, heeft de waarde ervan zich keer op keer bewezen. Mijn klanten zeggen erover dat puzzelstukjes op hun plek vallen, dat ze begrijpen waarom ze doen wat ze doen en dat de drijfverenanalyse van toegevoegde waarde is op andere assessments en testen. Inzicht in het eigen profiel geeft namelijk richting, zelfvertrouwen en vergemakkelijkt de communicatie met anderen. Deze analyse gaat verder dan de meeste testen. Ik zou hem niet in het programma opnemen als ik hem niet zo waardevol zou vinden.

Als je aantoonbaar maximaal een jaar geleden een Profile Dynamics® drijfverenanalyse hebt ingevuld en een persoonlijke terugkoppeling hebt gehad van een Profile Dynamics consultant dan is deze nog actueel genoeg om op voort te bouwen. Je krijgt dan € 130,- korting op de trajectprijs.

Is er een vergoeding mogelijk?

Mijn dienstverlening komt niet in aanmerking voor een vergoeding door de zorgverzekering. T/m 2021 was het mogelijk om scholingskosten van de belasting af te trekken. Vanaf 2022 is dit niet meer mogelijk. Er zijn echter wel andere subsidie- of financieringsmogelijkheden waar je misschien voor in aanmerking komt. Vraag hiernaar in de kennismakingssessie dan help ik je uitzoeken wat er voor jou mogelijk is.

Veel werkgevers bieden de mogelijkheid om te investeren in jouw ontwikkeling. Medewerkers die het beste uit zichzelf halen en lekker in hun vel zitten dragen immers optimaal bij aan resultaten. Het is de moeite waard om met jouw werkgever te bespreken dat je jouw ontwikkelbudget wilt inzetten voor persoonlijke (loopbaan)coaching.

Dankzij mijn aansluiting bij OEEC zijn er nog meer mogelijkheden. Mental coaching via OEEC is namelijk vaak gewoon via je werkgever aan te vragen. Jouw werkgever kan ons inzetten vanuit ons partnership met Cenzo B.V. bij de volgende verzekeraars: VGZ, Menzis, Robidus en Zilveren Kruis. Check hiervoor het bedrijfszorgportaal van de betreffende verzekeraar.

Maakt jouw organisatie gebruik van de providerboog van een inkomensverzekeraar of tussenpersoon, dan is de kans ook groot dat OEEC via deze route in te zetten is. Het loont dus de moeite om dat te onderzoeken.

En wist je dat werkgevers in het MKB gebruik kunnen maken van de SLIM-subsidieregeling voor leren en ontwikkelen? Ik vertel je er graag meer over.

Kortom, er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Ik denk graag met je mee.

Coaching met ezels, hoe zit dat?

In een traject kunnen we ook met onze ezels werken. Dat doen we alleen als dat helpend is in jouw proces.

Als we de ezels inzetten, ga je voor een sessie de wei in om contact te maken met de ezel.
Net als paarden reageren ook ezels op de energie die we bij ons dragen. De ezel is een zeer gevoelig dier en een expert in het lezen van lichaamstaal. De ezel merkt bijvoorbeeld de geringste spierspanning of zeer subtiele signalen in je lichaam. Emoties en gedachten zorgen bij mensen voor deze reacties in het lichaam, wat een ezel vervolgens opmerkt en via eigen gedrag ook laat zien. De dieren reageren op dat wat er is. Dat kan iets zijn waar we ons al van bewust zijn, maar het kan ook dat ze iets aan het licht brengen waar wij ons niet bewust van zijn. En dat maakt het interessant en leerzaam voor ons. De dieren laten het ons zien en ervaren, maar hebben daar geen oordeel over.

De ezel neemt je zoals je bent en helpt je daarmee ook jezelf te nemen zoals je bent en ruimte vrij te maken voor nieuwe mogelijkheden en keuzes. De ezel kan niets met al het denken dat in je hoofd gebeurt, maar reageert op de diepere laag en maakt je zo mogelijk bewust van je innerlijke thema’s. Je hebt dan zelf de keuze of je er al dan niet iets mee gaat doen, alles is goed.

De ervaring leert dat een sessie met een ezel vaak diepgaand is en veel impact heeft. We komen veel sneller tot de kern dan wanneer we alleen maar praten. Vaak horen we ook terug dat het contact met de ezel ook na de sessie nog veel uitwerking heeft.

Het contact met een ezel stimuleert bij de mens de aanmaak van dopamine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Ezels zorgen er dus voor dat we ons gelukkiger gaan voelen. Alleen daarom al is een sessie met een ezel de moeite waard.

Wat mijn klanten zeggen

Jij zorgt ervoor dat ik naar mezelf luister, waardoor ik in mijn afwegingen loyaal en trouw aan mezelf kan zijn.

M. 38 jaar

general manager

Na een coachtraject bij jou ben ik blij met waar ik nu sta, de inzichten die jij me gegeven hebt, het advies, de fijne sparmomenten en de wijze waarop jij de sessies inhoud gaf.

Vanuit gelijkwaardigheid, respect, met eigen concrete voorbeelden, inlevingsvermogen, praktische tips en handvatten liet jij me de weg bewandelen waar ik behoefte aan had. Jij begeleidde mij integer en professioneel op het juiste pad. Dankjewel hiervoor, ik neem dit en de fijne herinnering aan onze gesprekken en jou als fijn persoon mee in mijn verdere leven.

Blijf doen wat je doet, want hiermee maak je ’t wezenlijke verschil.

Vivian van Lümich

adviseur vrijwilligerswerk SGL

Ik had mijn baan opgezegd, omdat ik me er niet meer in thuis voelde. Ik wist dat ik iets anders wilde gaan doen, maar wist niet precies wat. De loopbaancoach die ik tot dan toe had, had me niet gebracht wat ik nodig had. Intuïtief voelde ik aan dat Carina anders te werk zou gaan.
Carina is een kei in het stellen van de juiste vragen op het juiste moment. Steeds werd ik uitgenodigd om niet langer te denken, maar te voelen. Want: als ik het met denken had kunnen oplossen, was dat al lang gebeurd. Haar aanpak is praktisch en mindful.
Natuurlijk was de drijfverenanalyse belangrijk en natuurlijk was het goed om te onderzoeken wat mijn kernwaarden waren, maar wat me het meest geraakt heeft, waren de vriendelijke uitnodigingen om  bepaalde gewoontes te onderzoeken. Welke taal gebruik ik als ik tegen mezelf praat? Welk effect heeft dat op mij? Zou het anders kunnen? Geen opdracht, geen oordeel, maar vanuit compassie (én uiteraard de wetenschap dat het anders kan en dat dat effect heeft). Voor mij uitermate helpend.
Ik durf nu te vertrouwen op mijn gevoel als het gaat om wat bij mij past. Ik durf te kiezen voor wat wel bij me past, in plaats van kiezen voor het vertrouwde. Wat voor mij ook heel waardevol is geweest, is de begeleiding van de onzekerheid tijdens het zoekproces.
Gerdi van Rest, 49 jaar

Voormalig projectleider, toekomstig Coördinator welzijnswerk

Carina heeft mij erg goed geholpen door rustig te luisteren, mij rustig te confronteren met mijn eigen gedrag en duidelijk te maken welke consequenties mijn eigen gedrag heeft op het gedrag en reactie van anderen. Ze gaf me het gevoel dat ik mocht zijn wie ik ben, en kreeg de ruimte om mijn eigen pad te bewandelen, waar Carina heel makkelijk weer op kon inhaken tijdens onze coachsessies. Ze legt niks op om te doen wat ik niet zelf wilde en dat gaf mij mijn rust om mezelf te kunnen ontwikkelen. Carina is een hele fijne doortastende coach, professioneel, persoonlijk en positief confronterend. Dit alles doet ze met een warm en liefdevol hart. Ondersteunend wat de rust van Carina, ook al was ik boos of verdrietig.
Dus dank je wel lieve Carina, je kwam op het juiste moment op mijn pad!
Er is me veel bijgebleven van de coaching. Vooral de wijze waarop je me toch iedere keer weer terugverwees naar de manier waarop ik reageerde bij bepaalde casussen. Toch blijft het mooiste de sessie met de ezels. Het heeft indruk op me gemaakt dat de ezel liet zien dat ik krachtig genoeg ben om het uit mezelf te halen en dat ik het zelf kan!
H. manager, 44 jaar

Ik weet nu wat mijn kwaliteiten zijn, waar ik gelukkig van word en energie van krijg.

Nu heb ik een baan van 24 uur en heb ik na het werk nog volop energie, terwijl ik in mijn vorige baan de helft werkte en minder energie overhield.

Marijke van de Kerkhof

Ik stond op een kruispunt in mijn leven en wist niet welke afslag ik moest nemen. Ik heb de coaching als zeer professioneel en waardevol ervaren. Het heeft me opgeleverd dat ik de kracht en het lef heb (had) om een nieuwe baan te beginnen.

Het waren mooie, leerzame en warme gesprekken. Ik heb me iedere minuut van onze sessies op mijn gemak gevoeld en vooral gehoord. Het heeft me zoveel inzichten gebracht. Carina is warm, inlevend en deskundig.

Ik voel me nu sinds lange tijd weer gelukkig, hier kan ik zeker mee verder. Kiezen voor mezelf, het vertrouwen hebben dat het goed komt en mezelf de ruimte moet geven dingen anders te doen.

Dit de beste investering in mezelf geweest die ik ooit gedaan heb.

Angelique Koslowski

Carina is een enorm empathisch mens die me veel ruimte gaf voor mijn verwerking. Door me die ruimte te gunnen en mijn vragen steeds weer bij mij terug te leggen, kreeg ik meer inzicht in wat ik wel en niet wil/kan. Hierdoor kreeg ik een beter beeld van mijn competenties en talenten.

Van Carina heb ik vooral geleerd dat er altijd kansen blijven bestaan, dat ik de moeite waard ben en een talentvol persoon ben. Zij heeft mij geleerd te vertrouwen dat er iets goeds op mijn pad komt.
Carina krijgt van mij een dikke 10!

Carina is – zoals al gezegd – een zeer empathische vrouw die mij weer in balans kreeg dankzij haar deskundigheid en positieve uitstraling. Altijd op zoek naar bronnen die mij konden helpen en die ook gebruikt.

Ik ben haar dankbaar voor de tijd waarbij we samen, hand in hand, mijn moeilijke pad bewandeld hebben.

Anke

Ik was op zoek naar ondersteuning in mijn zoektocht naar een nieuwe baan, maar het bleek ook een zoektocht naar mijn eigen identiteit en naar balans. Het was vaak zwaar en raakte mij in de kern, maar over het geheel heb ik er een positief gevoel aan overgehouden en zoveel geleerd.

De meest treffende vraag: wat wil je nu in het leven? Dat was lastig. Daar had ik niet verder over nagedacht, nooit eigenlijk. Mijn leven was altijd zeer dynamisch en voor sommige zaken maak je een bewuste keuze, maar verder vooruitkijken…? Nee, nog nooit gedaan. Deze exercitie zorgde ervoor dat ik toegang kreeg tot mijn wensen, verlangens, dromen etc. Heel mooi en waardevol.
Het beste advies was: “Kim, blijf bij jezelf. Je weet het zelf heel goed.” Het is fijn dat iemand je daar keer op keer op wijst en door de gesprekken en de oefeningen ben ik dat zelf ook gaan ervaren.

Carina heeft veel mensenkennis en ervaring in haar vakgebied.

Kim

Na ons kennismakingsgesprek en de haarscherpe analyse die je van mijn situatie maakte, wist ik dat ik bij jou aan het juiste adres was. 
Jouw professionele, persoonlijke en empathische aanpak hebben ervoor gezorgd dat ik in mijn eigen tempo uit het diepe dal kon komen. 
Je liet me inzien wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik wil.

Ik ben van overleven naar leven gegaan.

Dank je wel dat je me begeleid hebt in dit enerverende en bijzondere traject.

Jolanda

Toen ik bij Carina ben gestart met mijn loopbaantraject, zat ik vol met spanning en onrust en mijn stressniveau was enorm door zowel omstandigheden op mijn werk als privé.

De sessies bij Carina gaven me een goed gevoel over mezelf omdat ik orde in de chaos aanbracht en echt aan mezelf aan het werken was om inzicht te krijgen in loopbaanvragen. Carina luisterde echt naar me en reikte me oefeningen en tips aan om met bepaalde gedachtepatronen om te gaan. Ook heb ik hele fijne boekentips gekregen waar ik nog steeds veel aan heb, waaronder De fontein van Els Steijn.

De sfeer bij Carina was altijd prettig in haar fijne en mooie praktijkruimte. Wat me het meest is bijgebleven is de oprechte aandacht van Carina tijdens de sessies, ik kreeg echt het gevoel even puur aan mezelf te kunnen werken en steun te krijgen in mijn zoektocht. Een vriendin is op aanraden van mij ook bij Carina gestart. Dank je wel Carina voor je steun, adviezen en relativerende gesprekken!

Barbara van Hoof-Paardekooper

41 jaar

Tijdens de Corona pandemie ben ik me gaan afvragen of mijn huidige baan wel mijn droombaan is. Omdat ik hiermee aan het worstelen was en er zelf geen eenduidig antwoord op kon formuleren ben ik (via een tip van een vriend!) terecht gekomen bij Carina. Al vanaf de intake wist ik dat ik te maken had met een enthousiaste en gedreven coach die ervoor zou zorgen dat ik diep durfde te gaan graven in mijn wensen en dromen. Bij de ‘opdrachten’ na de eerste sessie gaf Carina heel duidelijk aan: “je doet de opdrachten niet voor mij, maar voor jezelf”. Dit lijkt voor zich te spreken, maar toch zijn dit woorden geweest die van wezenlijk belang waren voor het verloop van het traject en de rol die Carina hierin had. Ze is een coach die kan prikkelen, die je weet te doorgronden en te stimuleren om tot actie te komen. Ik heb echt opnieuw met mezelf kennis gemaakt en ben meer over mezelf en mijn waarden en drijfveren te weten gekomen. Dit heeft ertoe geleid dat ik een andere mindset ten aanzien van werk en relaties heb gecreëerd en heb nu een veel duidelijker beeld bij wat ik wil en zeker niet wil in het (werkende) leven. Ik spreek nu ook niet meer van een droombaan, maar streef naar een ideale balans tussen een toffe baan en een gezond privéleven. Ik heb dit zelf in de hand, maar zonder de begeleiding van Carina had ik nu niet op deze manier in het leven gestaan.

Tom

40 jaar

Mijn traject met Carina was een echte ontdekkingsreis naar jezelf en daardoor ook een cadeau voor mezelf (ook al wist ik dat nog niet toen ik met het traject startte). Toen ik startte met een traject bij Carina, zat ik niet lekker in mijn vel. Ik wist bij de baan die ik had heel goed wat ik er niet leuk aan vond en wat ik miste, maar ik had geen idee hoe ik dat om moest zetten in wat ik dan wel wilde. Eerdere pogingen die ik had ondernomen om dat in mijn eentje te ontdekken, waren uitgelopen op niets. Dus ondanks dat ik een master in communicatiewetenschappen heb, was ik de verbinding met mezelf kwijt en wist ik niet wat mij blij en gelukkig zou maken. Carina heeft me ‘aan de hand genomen’ in dit traject. Ze is erg professioneel en kundig en weet op het juiste moment ook de juiste vragen te stellen en de juiste informatie te geven, zodat ik daarmee weer een stap verder kon zetten in mijn proces. Het mooie vind ik dat ze ervan uitgaat dat je zelf de antwoorden in je hebt (ook al wist ik dat niet op dat moment) en ze me heeft geholpen om de antwoorden op die vragen te vinden. Ik ben daardoor al vrij snel in het traject erachter gekomen wat voor mij als een goede volgende stap voelde en ben naast mijn baan als manager, ook mijn eigen bedrijf gestart. Maar niet alleen heb ik veel antwoorden gevonden op het gebied van mijn loopbaan, maar voor mijn gevoel heb ik evenzoveel dingen geleerd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld over hoe mijn gedachtenwereld werkt en hoe ik daar op een goede manier mee om kan gaan. Maar ook hoe ik vaker voor mezelf kan kiezen als moeder van twee jonge kinderen. Kortom, als je in een vergelijkbare situatie zit als ik, kan ik zeker een traject met Carina aanraden.

Cindy Verhofstad

36 jaar, Trainer/coach 'Zijn en Zen' en Internal sales manager

Ik kwam bij Carina terecht nadat ik tot het besef kwam dat ik geen energie meer kreeg van mijn werk. Ontelbare vacatures had ik gelezen, websites bezocht, informatie opgevraagd, opleidingen bekeken… en toch kwam ik er zelf niet uit. Ik wilde het anders maar wist niet hoe. Carina heeft mij in het coaching traject veel inzichten en vertrouwen gegeven in mezelf waardoor ik de stap heb durven zetten om mijn baan op te zeggen en als zelfstandig ondernemer te starten. Ik heb door haar veel meer vertrouwen in mijn eigen capaciteiten gekregen. Ik kan “de buitenwereld” laten zien wat ik kan en waar ik voor sta. Ik mag nu voor mezelf kiezen en mijn eigen pad bewandelen. Dat geeft zoveel energie en mooie kansen! Geen seconde spijt gehad van deze stap!

Monique, 43 jaar

zelfstandig projectmanager

Het verbaasde me enigszins dat er zoveel ‘gevoel’ bij kwam kijken. Ik had niet echt verwacht dat we over mijn welzijn zouden spreken. Maar juist hierdoor kreeg ik echt besef van waar ik stond en hoe ik verder moest. Dus door juist op het gevoel in te gaan, en hierdoor de juiste stappen te kunnen zetten. Carina keek echt naar wat het beste bij mij paste en gaf niet ‘zomaar’ opdrachten mee zonder naar de persoon te kijken.
Het doorlopen van het traject heeft mij sturing en richting gegeven. Carina heeft ervoor gezorgd dat ik meer voor mezelf kies en begrijp hoe ik ervoor kan zorgen dat ik in mijn werk en privé een balans kan vinden. Ook heb ik ontdekt wat ik echt leuk vind en hoe ik hier kracht uit kan halen.

Ik ben zéér zéér tevreden!! Carina is in staat om goed naar iemand te kijken en dan de juiste opdrachten/traject kan aanreiken om de cliënt op de beste manier te helpen.
Kortom: een hele goede begeleider, die ervoor heeft gezorgd dat ik weer een stap (of meerdere stappen!!) verder ben gekomen in mijn leven!
Carina, ik kan je niet genoeg bedanken voor wat je voor mij hebt gedaan, je hebt meer voor mij betekent dan je misschien zelf beseft!

Judith

‘Wie ben ik’ was een grote vraag. Door de jaren heen niet al te positief beeld gevormd van mezelf waardoor ik gebrek had aan zelfvertrouwen. Het was erg confronterend om er achter te komen dat ik in de loop der jaren mezelf volledig uit het oog ben verloren. Alleen maar bezig geweest met zorgen en het tevreden houden van anderen om ze maar niet teleur te stellen.

De coaching heeft me opgeleverd dat ik mag zijn om wie ik ben. Erg ondersteunend was om me in te laten zien wat ik belangrijk vind in het leven en dat ik degene ben die daar controle over heeft en niet anderen.

Ik vond de coaching erg confronterend maar zeker erg prettig. Ik vond de deskundigheid van de coach erg goed. Ik geef je een 10.

Hilde

Na de vrijblijvende kennismaking heb je inzicht in wat voor jou belangrijk is en welke vervolgstappen jij kunt zetten. Je krijgt van mij minimaal 2 concrete tips die ervoor zorgen dat  je direct meer inzicht, overzicht en rust hebt.