Vrijheid is mijn hoogste goed

Wie ben ik?

 

Ik geloof en geloofde als kind al dat het alleen werkt als je jezelf bent. Ik werd vaak eigenwijs genoemd. Maar ik dacht ook dat er iets mis met me was, omdat ik vaak heftig reageerde. Langzamerhand ging ik op mijn ratio varen en me conformeren aan wat ik dacht dat er van me verwacht werd.

Rond mijn 30e kreeg ik een burn-out. Samen met een coach ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben, wat ik werkelijk wil, wat ik voel en wat ik wilde zijn. Ik kwam terug, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

In 2016 ging ik er bijna weer met gestrekt been in. Ik had alles; een prachtig gezin, een leuke baan met veel vrijheid, een bedrijf ernaast, een heerlijke plek om te wonen… Maar van binnen het gevoel dat ik niet tot mijn recht kwam, niet gezien werd, terwijl ik de benen onder mijn lijf uit liep. In plaats van aandacht moest het thuisfront vooral mijn gemopper verduren. Toen ik ook nog fysieke klachten kreeg, voelde ik dat voor mij de enige weg mijn eigen weg is. Dat het alleen werkt als wat je doet past bij je kernwaarden en drijfveren.

In 2017 volgde ik mijn verlangen en ging ik volledig voor mijn eigen bedrijf, Carina Sampers Coaching. Ik maak nu keuzes die goed zijn voor mezelf waarbij ik de ander niet tekort doe, maar juist verrijk.

Wat mij uniek maakt

 • Als ik iets wil dan ga ik net zo lang door tot ik het voor elkaar heb.
 • Mijn nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt, is oneindig. Ik voel haarscherp aan wanneer iemand ‘echt’ is, één van de vele voordelen van mijn hoogsensitiviteit.
 • Ik straal rust uit en ben tamelijk introvert, maar kan zeer scherpzinnig uit de hoek komen en confronteer waar nodig.
 • Blijven bijleren is voor mij een eerste levensbehoefte. Door me te ontwikkelen in het ondernemerschap, groei ik ook als coach.
 • En of het nu een theorie, methodiek of een recept uit een kookboek is: ik laat het op me inwerken, stel mijn eigen ingrediënten samen en doe het net even anders. Zo combineer ik in mijn aanpak bijvoorbeeld loopbaancoaching, coachen met ezels, HSP-coaching, NLP, systemisch werk en opstellingen.
 • Nu ik ouder word durf ik besluiten op gevoel te nemen en voel ik niet meer de behoefte om uit te leggen, te verantwoorden.
Volg mij op Social Media:

Als je me echt kent weet je ook dat (ik)

 

 • met Philip en onze twee prachtige kinderen op het platteland woon (nou ja, de oudste zit inmiddels op kamers), waar ik elke dag geniet van het buitenleven, de natuur en onze dieren. Niet alleen voor ons een heerlijke plek, maar ook voor anderen, want sinds 2016 verhuren we op ons terrein ook een vakantiehuisje.
 • ‘s ochtends liever een half uur eerder opsta om rustig op te starten, dan dat ik me ga haasten.
 • vrijheid en eigenheid mijn hoogste waarden zijn.
 • hoewel ik niks met voetbal heb, op zaterdag sta te genieten van de voetbalwedstrijd van mijn zoon, waarbij mijn hartslag soms tot ongezonde hoogte stijgt.
 • ik tot tranen toe geroerd kan zijn als ik mijn dochter zie dansen en supertrots ben dat ze zo haar passie volgt
 • er niet tegen kan als mensen zeggen te weten hoe ik in elkaar zit en wat goed voor mij is
 • kriebels krijg van mensen die de verantwoordelijkheid afschuiven of zich verschuilen achter een ‘label’.
 • dol ben op leuke jurkjes, maar ook graag in spijkerbroek en make-up-loos in en rond het huis scharrel.
 • heel blij word van kamperen in mooie natuur (Scandinavië, Frankrijk), bourgondisch leven, wandelen, een goede roman of een boek over persoonlijke ontwikkeling, een mooie (filmhuis)film, stevige rockmuziek, gesprekken bij het kampvuur.
 • houd van een lekker glas wijn en ik vooral een hartige snoeper ben, maar dat een croissantje mijn zoete guilty pleasure is.

In de media

 

Op vrouwen-ondernemen.nl. Het eerste jaar van Carina Sampers. Verschenen februari 2019.

Lees hier het hele artikel

Op businesswomennederland.nl. Interview met Carina Sampers. Verschenen juni 2020.

Lees hier het hele artikel

 

 

In dit artikel in Vriendin nr 29 van 2020 geef ik praktische tips om meer voor elkaar te krijgen door minder te doen.

Lees hier het hele artikel

Ik ben aangesloten bij / gecertificeerd als

NOBCO/EMCC Senior Practitioner coach

 

Gecertificeerd Profile Dynamics consultant

Gecertificeerd DISC en drijfverenspecialist

 

CHAP practitioner

 

NLP practitioner

(Overige) opleidingen

2022 Specialist in bedrijfszorg , Cenzo OEEC academie

2022 Gecertificeerd DISC en drijfverenspecialist

2022 Certified Professional Coach deel 2 – senior practitioner, Associatie voor Coaching

2018 Persoonlijk leiderschap, l’Esprit Organisatiecoaching

2015 Basisopleiding paardencoaching, Caprilli Coaching

2014 HSP Begeleider, EszenzZ Centre

2011 Gecertificeerd trainer Profile Dynamics® drijfverenanalyse

2011 Masterclass Systemisch coachen, Van Kempen Impuls

2010 Management van Verandering, NCOI
2010 HR Management Consultancy, NCOI
2009 Management & Organisatie, NCOI

2006 NLP-practitionersopleiding, IEP

2002 Post-HBO Loopbaanbegeleiding, Fontys

1995 Personeel en Arbeid, Beroepskeuzewerk, Academie Mens-Arbeid

1991 WO Psychologie, Rijksuniversiteit Utrecht

Hoe klanten mij ervaren

Het meest typerend aan Carina’s werkwijze is dat ze werkt vanuit gevoel en je stimuleert hetzelfde te doen.

Ik durf nu te vertrouwen op mijn gevoel als het gaat om wat bij mij past. Ik durf te kiezen voor wat wel bij me past, in plaats van kiezen voor het vertrouwde. Wat voor mij ook heel waardevol is geweest, is de begeleiding van de onzekerheid tijdens het zoekproces.

Gerdi van Rest

Voormalig projectleider, toekomstig Coördinator welzijnswerk

Voor mij ben je een groot keerpunt geweest in mijn leven – gelukkig net op tijd! – en daar zal ik je altijd innig dankbaar voor blijven!

Jij hebt een ontzettend sterk vermogen om te doorgronden omdat je boven je vermogens om goed af te kunnen stemmen, kunt werken vanuit een enorm gevoel van empathie en dat vind ik het grootste goed wat een mens hebben kan! Het werkt zo verademend en verfrissend…..

A

Carina heeft mij erg goed geholpen door rustig te luisteren, mij rustig te confronteren met mijn eigen gedrag en duidelijk te maken welke consequenties mijn eigen gedrag heeft op het gedrag en reactie van anderen. Ze gaf me het gevoel dat ik mocht zijn wie ik ben, en kreeg de ruimte om mijn eigen pad te bewandelen, waar Carina heel makkelijk weer op kon inhaken tijdens onze coachsessies. Ze legt niks op om te doen wat ik niet zelf wilde en dat gaf mij mijn rust om mezelf te kunnen ontwikkelen. Carina is een hele fijne doortastende coach, professioneel, persoonlijk en positief confronterend. Dit alles doet ze met een warm en liefdevol hart. Dus dank je wel lieve Carina, je kwam op het juiste moment op mijn pad!

H

manager, 44 jaar

Carina is heel professioneel en kundig, ze heeft veel kennis in huis en weet dit ook altijd op de juiste momenten toe te passen. Ze weet de juiste vragen te stellen en neemt je mee op een ontdekkingsreis naar jezelf, waarbij ze ervan uitgaat dat je zelf de antwoorden in je hebt (ook al weet je dat zelf nog niet op dat moment) en ze helpt je om je de antwoorden te vinden. Ze straalt rust uit en door te luisteren naar haar gevoel geeft ze je inzichten die je zelf nog niet eerder had gezien

Cindy Verhofstad

Carina is in staat om je enthousiast te maken, je richting te geven en je ook nog het vertrouwen in jezelf te laten (her)vinden. Ze geeft blijk van een groot inlevingsvermogen, veel wijsheid en veel kennis van zaken.

Sandra van Iersel

Als coachee hoop je op een coach die jou aanvoelt, kan reflecteren en je mee kan nemen naar die volgende stap in je loopbaan of kan helpen met herstel. Carina is voor mij degene die dit alles kan bieden. Door een open blik op de mens waarmee ze werkt, een goed inlevingsvermogen, haar enthousiasme en brede kennis van alle kanten van het coachvak heeft zij voor mij alles in huis om iemand verder te helpen op een manier die aansluit bij die persoon. Carina heeft mij alle tools geboden om al mijn kansen en mogelijkheden te zien.

M

afdelingshoofd zorg

Warm, inlevend, zeer deskundig en professioneel.

Als iemand mij om een goede coach vraagt zou ik zeker Carina aanbevelen. Zij kijkt wat jij als persoon nodig hebt en heeft geen standaard behandeling en levert maatwerk. Zij is scherp en durft de zaken te benoemen. Altijd opbouwend. Zij straalt gedrevenheid uit om je op een zeer professionele manier verder te helpen in de zoektocht naar jezelf.

Jeltina

Laat mij jou helpen om jouw droom te verwezenlijken

Maak in een gratis sessie kennis met mijn werkwijze en ontdek je welke stappen jij kunt zetten om zonder schuldgevoel voor jezelf te kiezen!