Home » Blog » afrekenen met je bezwaren » Hoe je alles bereikt wat je bedenkt

Hoe je alles bereikt wat je bedenkt

door | 16 jan, 2019 | afrekenen met je bezwaren, je hart volgen

Veel mensen hebben een droom of een verlangen. Zij durven zichzelf nauwelijks toe te staan om te dromen. Laat staan dat ze hun droom met anderen delen. Ze horen de reacties al. ‘Dromen zijn bedrog’. ‘Dat is niet weggelegd voor ons soort mensen’. ‘Zorg nou maar eerst dat… vul zelf maar verder in.’ ‘Blijf maar met beide benen op de grond’. Om er maar enkele te noemen.
Herkenbaar voor je? Lees dan verder en ontdek hoe je jouw dromen en verlangens tot realiteit maakt. Dit artikel is geïnspireerd door de klassieker ‘Denk groot, word rijk’ van Napoleon Hill.

 

Het start met een verlangen

Alle grote successen in de wereld zijn begonnen met een verlangen. Wat zou er van zijn gekomen als degenen die een droom hadden deze droom meteen de kop in hadden gedrukt met de gedachte dat het waarschijnlijk toch niet haalbaar zou zijn? Ik denk niet dat we dan vandaag de dag hadden kunnen vliegen of via het internet contact zouden kunnen hebben met dierbaren aan de andere kant van de wereld.
Om je dromen te realiseren is het nodig om een vastberaden doelgerichtheid in te zetten, te weten wat je wilt en een brandend verlangen om dit werkelijkheid te laten worden. Zoek voor een prachtig voorbeeld maar eens op Youtube de eerste auditie van Susan Boyle bij Britain’s Got Talent.
De kracht van verlangen laat mensen groeien van ondergeschikte posities naar de top, van armoede naar rijkdom, van nietszeggendheid naar roem, van mislukking naar succes, van een ongelukkig leven naar groot geluk.

 

Geloof

Hoe kun je de kracht van verlangen aanspreken en inzetten om te realiseren wat je ècht graag wilt?
De volgende stap is geloof in het verwezenlijken van je verlangen. Vermeng geloof met de gedachte en je onderbewustzijn pakt meteen de vibratie op. Geloof is een mentale toestand die met zelfsuggestie opgewekt en gecreëerd kan worden door bevestiging of herhaling van instructies aan het onderbewustzijn. Elke gedachte die regelmatig aan het onderbewuste wordt medegedeeld wordt uiteindelijk geaccepteerd en uitgevoerd. Alle gedachten die in emoties zijn omgezet en vermengd zijn met geloof, beginnen zich direct te vertalen naar hun tastbare equivalent.

 

Pech of geluk

Gedachten die vermengd zijn met geloof en die gecombineerd worden met een positieve of negatieve emotie zullen het onderbewustzijn bereiken en beïnvloeden.
Als je gelooft dat je gedoemd bent tot armoede of mislukking dan pakt het onderbewuste dit op vertaalt het naar de fysieke uitingsvorm. Het onderbewuste voert namelijk elke opdracht uit die het ontvangt.
Dit brengt met zich mee dat je er ook voor kunt kiezen om je verlangen naar geluk of succes aan je onderbewuste door te geven. Dan moet je dat wel doen in het geloof dat het ook echt zal gebeuren.
Niets kan je tegenhouden om je onderbewuste te ‘misleiden’ door het via zelfsuggestie instructies te geven.

 

Het ontwikkelen van geloof

Om geloof te ontwikkelen is het belangrijk om positieve emoties aan te moedigen en negatieve emoties te ontmoedigen en uit te schakelen. Een geest die overheerst wordt door positieve emoties , is een gunstige voedingsbodem voor geloof. Napoleon Hill formuleert een aantal zinnen over geloof, die wat mij betreft de moeite waard zijn om op je in te laten werken.
Geloof is het eeuwige elixer dat ons leven en kracht geeft en laat reageren op gedachten.
Geloof is de basis van alle ‘wonderen’ en alle ‘mysteries’die niet door wetenschappelijke wetten te verklaren zijn.
Geloof is het enige effectieve tegengif tegen mislukking.

Een mens gelooft uiteindelijk alles wat hij tegen zichzelf herhaalt, ongeacht of het waar is of niet.

 

Zelfsuggestie

Het bewijs zit in het principe van zelfsuggestie. Je bent wat je bent, in overeenstemming met de gedachten die in je geest de overhand hebben. Gedachten die je welbewust in je geest toelaat en koestert en combineert met emoties, vormen stimulerende krachten die jouw handelen sturen en beheersen.
Gedachten die met emoties worden vermengd, vormen als het ware een magnetische kracht die andere gedachten van gelijke aard aantrekt. De menselijke geest trekt voortdurend vibraties aan die harmoniëren met de overheersende vibratie en vormen zo een steeds grotere, motiverende kracht.

Je kunt dus elk idee, elk plan of doel in je geest zaaien door herhaling van de gedachte.
Het is dan ook beslist de moeite waard om op te schrijven wat je wilt bereiken, dit elke dag hardop te herhalen, totdat de geluidsvibraties je onderbewuste hebben bereikt. Daar kunnen ze gaan ontkiemen.
Let er bij het opschrijven op dat je de zinnen positief formuleert, in de tegenwoordige tijd (alsof het er al is) en dat je alle afzwakkende formuleringen zoals ‘eigenlijk’ en ‘zou wel willen’ schrapt.

 

Visualiseren

Het onderbewuste werkt met het materiaal dat wij aanleveren met onze gedachten. Het maakt geen onderscheid tussen constructieve en destructieve gedachten. De wet van zelfsuggestie zal die mentaliteit overnemen en gebruiken bij de vertaling van jouw gedachten in hun tastbare equivalent. Angstige gedachten zullen evengoed in werkelijkheid worden omgezet als gedachten vol moed en vertrouwen. Jij bepaalt zelf wat je aanlevert.
Je kunt de werking van het onderbewuste in de door jou gewenste richting versterken door wat je wilt bereiken te visualiseren. Neem elke dag de tijd om voor je te zien hoe het is als jouw doel realiteit is. Het werkt het krachtigst als je daar al je zintuigen bij inzet.
Denk jezelf naar geluk.

Alles wat je met jouw geest kan bedenken en geloven kun je bereiken.

Dat lukt jou als je dit doet:
1. Luister naar je verlangen
2. Ontwikkel geloof
3. Zet zelfsuggestie in
4. Visualiseer

Ben je hier sceptisch over? Dan heb je dus nog bedenkingen. Bedenk dan eens iets anders om in je geest te zaaien. Ik daag je uit om jezelf een ander verhaal te vertellen. Spreek eens tot je eigen verbeelding.

Wat zaai jij in jouw onderbewuste? Ik vind het leuk als je dat met me deelt in een reactie. Wil je eens met een professional sparren? Ik kijk graag met je mee. In een gratis sessie geef ik je tips zodat je direct stappen kunt zetten om te gaan doen wat jij ècht wilt.

 

Carina

Coach voor professionals die in vrijheid willen kiezen voor wat ze écht willen, zodat ze kunnen excelleren. In leven en werk.

Gerelateerde artikelen

Deze groeikansen liggen er achter jouw gemopper

Deze groeikansen liggen er achter jouw gemopper

We zijn heel goed in klagen, mopperen, ergens over zeuren, ergens iets van vinden. Over omstandigheden, over anderen. En dat mag. Een beetje mopperen helpt je om jouw visie aan te scherpen. Vaak ligt er ook een verlangen onder naar een verandering. Wil je werkelijk dat er iets verandert in jouw leven, kijk dan eens verder dan het onderwerp van je gemopper. Ontdek de kansen die er achter liggen om zelf te groeien.

lees verder
Hoe je hart volgen zorgt voor een betere verbinding met de ander

Hoe je hart volgen zorgt voor een betere verbinding met de ander

Ben jij bang om anderen tekort te doen als jij jouw hart volgt? Het tegendeel kon wel eens waar zijn. Door te doen wat jouw hart je ingeeft lever je jouw optimale bijdrage. Jij bent dat ene puzzelstukje dat het geheel compleet maakt. En dat maakt jou compleet. Waardoor je zingeving en voldoening ervaart en dat weer uitstraalt op de ander. Luister jij naar de stem van jouw hart?

lees verder
Zo zet je jouw creatiekracht in om jouw dromen te realiseren

Zo zet je jouw creatiekracht in om jouw dromen te realiseren

Een stappenplan naar instant geluk of succes, het klinkt aantrekkelijk. En als je de berichten op social media moet geloven is het ook voor iedereen haalbaar. Een stappenplan werkt echter alleen als je daarmee jouw verlangen volgt. Veel krachtiger is het als je start bij dat verlangen en de kracht van jouw eigen verbeelding inzet. Maar ja, dat stemmetje hè? Dat stemmetje dat zegt kan niet, lukt niet, werkt niet… Lees in dit artikel hoe je daarmee dealt. Met behulp van toch nog een soort van stappenplan.

lees verder

1 Reactie

 1. Janine

  Dag Carina,

  Ik werd van de week door een vriendin verwezen naar de inhoud van dit blog.
  Volgende week ga ik mijn nieuwe bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel.
  Op deze bijzondere zondag heb ik naar aanleiding van jouw blog mijn doelen geformuleerd.
  Conceive, believe, achieve. Ik ga het nu uitprinten en hang het op bij de wastafel op de slaapkamer. Dus vanaf nu, ga ik bewust iedere ochtend aan de slag.
  Hoera en dank je wel.

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij het gratis e-book al?

Met de tips uit dit e-book kun je direct aan de slag. 

Zet nu de eerste stap om je hart te volgen!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin