Zicht op jouw toekomstperspectief

Heractivering Ontwikkeladvies

Vanaf augustus beschikbaar

 

 

De impact van de coronacrisis is enorm. De werkonzekerheid en behoefte aan loopbaanbegeleiding, steun en advies was niet eerder zo groot.

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit ontwikkeladvies (conform STAP regeling). Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben. Het Ontwikkeladvies is een kort traject waarmee je inzicht krijgt in jouw toekomstperspectief en toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Op 10 januari jl. kwam er een einde aan de succesvolle subsidieregeling waardoor meer dan 25.000 werkenden van 45 jaar en ouder gebruik konden maken van gratis Ontwikkeladvies. Tientallen daarvan hebben dat Ontwikkeladvies bij mij gedaan.

Door het Ontwikkeladvies per direct te heractiveren, en het leeftijdscriterium los te laten, stimuleert dit direct de regie over de eigen loopbaan. Werkenden worden daarbij ondersteund door gekwalificeerde loopbaanprofessionals.

Het kabinet heeft gezegd dat het Ontwikkeladvies vanaf augustus 2020 in werking zal treden met een looptijd tot het einde van 2020.

Lees hier actuele berichten over het Ontwikkeladvies:

NU.nl 2 juli:

https://www.nu.nl/economie/6061995/gratis-ontwikkelingscursus-voor-werkenden-en-werkzoekenden-vanaf-augustus.html

Nieuwsbericht Rijksoverheid 2 juli: 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/07/02/vanaf-volgende-maand-ontwikkeladviezen-voor-iedereen

Noloc (beroepsvereniging loopbaanprofessionals) 3 juli:

https://www.noloc.nl/ontwikkeladvies

 

 

Voorwaarden en aanvragen

Aan de specifieke voorwaarden van de regeling wordt momenteel dus de laatste hand gelegd. Naar verwachting worden deze op korte termijn bekend gemaakt.

Het is ook nog niet precies bekend hoe de aanvraag en de daarbij benodigde administratie zal lopen.

Wil je op de hoogte blijven? Klik op onderstaande button, dan stuur ik je een bericht zodra er meer informatie is.

 

Blijf op de hoogte

Als er meer bekend is hoor je het direct

Ervaringen van mijn klanten met het Ontwikkeladvies 45+

Het waardevolste wat de coachingsgesprekken mij hebben opgeleverd is dat ik dichter bij mezelf ben gekomen. Ik weet weer wat ik wil en wat ik voel. Ik weet daardoor mijn richting, mijn sterke kanten en mijn valkuilen. Daarnaast ben ik ook blij met de tips die ik gekregen heb om mijn leven in de hand te houden en niet “over-enthousiast” me weer ergens in te storten. “Je moet niet je best doen”, is een van de eye-openers geweest.

Ik denk dat meer mensen echt baat hebben bij een coachingstraject omdat het voor iedereen een gezonde stap is om te zetten. Het reflecteren maakt helder wat je daadwerkelijk wil, vanuit jouw eigen kernwaarden en overtuiging. Het heeft mijn arbeidzaam leven opgefrist en dat gun ik iedereen.

Carina, je bent professioneel, warm, “to the point” en je weet door de juiste vragen te stellen datgene los te krijgen waar het om gaat.

E.A.

docent

Het is mooi om eens begeleid stil te staan bij je loopbaan en bevraagd te worden op je voornemens en voorkeuren. Dat scherpt aan en maakt zaken concreter. Het zet weer aan het denken.

Uit het Ontwikkeladviestraject neem ik  vooral mee dat ik uit mag gaan van wat voor mij goed voelt en waar mijn passie ligt (wat ik wil betekenen) en niet uit hoef te gaan van vacatures die ik tegen kom.

Het is nu voor mij duidelijk dat het bij mij past om stap voor stap mijn pad te lopen, wel stappen concreet te blijven omschrijven en zetten maar niet naar een te ver einddoel te streven. Het “juiste pad” ontvouwt zich vanzelf als ik dicht bij mezelf blijf en mijn eigen proces periodiek blijf evalueren en bijsturen.

Een mooie tip was dus ook om periodiek tijd in te plannen voor reflectie op mijn eigen proces.

anoniem

adjunct-directeur primair onderwijs

Ik had het idee te lang op dezelfde plek, hetzelfde werk te doen, zonder vooruitzicht op verandering, uitdaging te missen en te lang te “teren” op in ver verleden behaalde diploma’s. Daarbij voelde ik me verantwoordelijk voor het blijven functioneren van het team, ondanks een groot ziekteverzuim en vertrekkende collega’s. Daarbij waren in de loop van de tijd, de dingen die ik echt leuk vond, “weg gereorganiseerd”.

Wat me is bij gebleven is het feit dat het werk me heilig is, dat het me raakt en veel emoties oproept als ik daar langer bij stil sta. Tevens is me bijgebleven dat er ook veel angst zit te veranderen, los te laten wat bekend is, maar dat ik daarmee mijn passie, mogelijk aan me voorbij laat gaan.

Ik heb sterk het gevoel gekregen zelf de kracht te hebben om de regie te nemen. En tevens om meer de verantwoordelijkheid te nemen over mij eigen loopbaan en me minder verantwoordelijk te voelen wat het voortbestaan van het team betreft.

anoniem

Ik was al langere tijd aan het bedenken dat ik een keer een andere baan wilde zoeken maar had nog geen concrete stappen gezet. Het werd al snel overduidelijk dat ik iets anders wil gaan doen. Wat me vooral is bijgebleven is dat het niet erg (en normaal) is om nog niet te weten wat dat precies is. Ik heb ondervonden dat eventuele grenzen die ik ervaar door mezelf opgelegd zijn. Nu kan ik concretere stappen gaan zetten. Ik geef mezelf meer ruimte om te onderzoeken welke kant ik op wil. Ik accepteer mijn eigen proces.
Je stimuleert mensen op een prettige maar toch duidelijke manier om na te denken over wat ze willen.

A.L.

coördinator PO

Aanleiding om het ontwikkeladvies aan te gaan was moeite met keuzes maken over mix werken voor baas / eigen bedrijf verder uitbouwen.

Wat me is bijgebleven is dat ik overal meer de regie op mag pakken. Ook op zaken die voor mij wat gevoeliger en lastiger liggen.
Ik heb veel inzichten en praktische tips gekregen

Wat ik nu anders doe: De regie houden! Daarnaast altijd kijken of datgene waar ik mee bezig ben, in de lijn blijft van mijn grotere doel.

Carina is een fijne gesprekspartner en expert op het vakgebied.

anoniem

zzp-er

Wat me vooral bijblijft is dat het bijzonder is dat ik het zo lang heb volgehouden op een school, waar ik niet altijd begrepen werd door collega’s. Dat ik op zoek mag gaan naar een fijne plek waar ik mijn talenten kan inzetten. De gesprekken met Carina hebben mij geholpen dingen op een rijtje te krijgen. Ik begrijp weer wat meer van mezelf en van hoe het werkt in het leven.
Carina begrijpt wat ik te zeggen heb en ze weet er de juiste vragen over te stellen; vragen die mij laten nadenken over wat er speelt. Ik vind Carina een wijze vrouw en ik waardeer het dat ze zo nu en dan ook dingen over zichzelf vertelt, om dingen te verduidelijken.

B.S.

leerkracht PO

Je hebt het vermogen om aan te haken bij verschillende niveaus van mijn “zijn” en t.a.v. mijn communicatie. Je pikt erg veel signalen op die ik bewust, maar ook onbewust uitzendt. Tevens heb je bij elke uitstap die we hebben gemaakt een theoretische achtergrond of kader paraat wat het, naast verhelderd voor mezelf, ook heel leerzaam heeft gemaakt en dit traject in een groter verband heeft geplaatst. Daarnaast was je in de gesprekken met mij echt aangesloten. Ik heb me heel erg veilig bij je gevoeld, zo veilig dat ik erg veel heb verteld van wat in mijn diepere ik leeft en speelt en wat mijn drijfveren zijn van mijn doen en laten hier en nu. Het gebeurt niet vaak dat ik me in een gesprek met iemand anders zo veilig voel. Door al het bovenstaande heb je helderheid weten te verschaffen in een patroon van handelen van mijzelf waar ik steeds niet uitkwam. Je hebt het geweldig gedaan! Een groot compliment!!

R.M.

bouwcoördinator PO

Mijn vraag was: Wat wil ik de komende jaren, is dat alleen in het onderwijs, wil ik veranderen en wat wil ik dan veranderen?
Ik kwam vooral mezelf tegen. Wat drijft mij, waar ligt mijn (echte) passie, wat kan ik hier (professioneel) mee?
Ik durf nu mezelf “in de markt” te zetten en openlijk mijn kwaliteiten uit te spreken. Dus ik ga vanaf augustus een dag minder werken en die gebruiken om van mijn hobby (gedeeltelijk) mijn werk te maken.
Je bent vakkundig, heel rustig (waardoor ik me veilig voelde) en betrokken

Peter van der Vleuten

leerkracht PO

Ontdekken wat je nodig hebt begint met stilstaan bij jezelf

omdat wat je doet een uitdrukking is van wie je ten diepste bent