Dé loopbaan APK voor 45-plussers

Vitaal en zinvol blijven werken
direct aanmelden voor het Loopbaan Ontwikkeladvies 45+

(gratis) loopbaanontwikkeladvies 45+

Het Ontwikkeladvies is een kort loopbaantraject door een erkende loopbaancoach waarvoor de overheid volledige subsidie geeft.

Op 28 december 2018 heeft een regelwijziging plaatsgevonden waardoor vanaf nu ALLE werkenden van 45 jaar en ouder gebruik kunnen maken van het volledig gesubsidieerde (loopbaan)Ontwikkeladvies.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid trekt 3 miljoen extra uit voor uitbreiding van de regeling, die tot nu toe alleen voor specifieke beroepsgroepen beschikbaar was. Het subsidiebedrag per traject bedraagt € 600,-.
De minister benadrukt dat het van belang is dat mensen regelmatig nadenken over hun loopbaanplannen en stelt dus nu alle werkenden van 45 jaar en ouder in de gelegenheid om gratis met een erkend loopbaancoach in gesprek te gaan.

Als je aan de voorwaarden voldoet is het voor jou helemaal gratis.

 

Wat houdt het in?

Het ontwikkeladvies geeft je zicht op waar je staat in je werk en op je loopbaanwensen en -mogelijkheden.

In 3 individuele sessies zoomen we in op waar jij blij van wordt, wat jouw werk zinvol maakt, waar je energie van krijgt en wat jij nodig hebt om met plezier te blijven werken.

Het resultaat van het ontwikkeladvies is een praktisch persoonlijk ontwikkelplan. Een actieplan met stappen die jij kunt zetten om de volgende fase van je loopbaan duurzaam vorm te geven.

 

Voor wie?

De subsidie is beschikbaar voor alle werkenden in loondienst en zzp-ers van 45 jaar of ouder, die voor gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam zijn.

Mensen die werkloos zijn, hun werk wegens ziekte niet meer kunnen doen, of waarvoor er een ontslag/reorganisatie regeling van kracht is kunnen helaas niet deelnemen.

 

u

Ben jij 45+ en stel je jezelf wel eens de volgende vragen?

  • Hoe houd ik mijn huidige baan leuk tot aan mijn pensioen?
  • Waar sta ik over 3, 5 of 7 jaar?
  • Hoe kan ik me verder ontwikkelen?
  • Wil ik dit werk wel blijven doen?
  • Als ik iets anders wil, hoe pak ik dat aan?
  • Hoe houd ik werk(druk) en privé in balans?
  • Wat is er nodig als ik een loopbaanswitch wil maken?

Maak dan snel een afspraak. We gaan samen na of je aan alle eisen voldoet. Je hoeft de subsidie niet zelf aan te vragen, dat regel ik voor je.

Het ontwikkeladviestraject staat los van jouw werkgever.

Het traject kost je slechts wat van je tijd èn je inzet.
Gun jezelf deze loopbaan-APK en meld je direct aan.

Ik help je graag de regie over je eigen loopbaanontwikkeling te nemen. Je bent van harte welkom!
Wees er snel bij, het is een tijdelijke subsidiemaatregel.

Meer weten over deze regeling? Kijk dan op de website van het ministerie of download hier de Brochure Ontwikkeladvies Werkenden

Gun jezelf deze loopbaanonderhoudsbeurt

(Her)ontdek hoe jij met plezier kunt blijven werken

Ervaringen van mijn klanten

Mijn vraag was: Wat wil ik de komende jaren, is dat alleen in het onderwijs, wil ik veranderen en wat wil ik dan veranderen?
Ik kwam vooral mezelf tegen. Wat drijft mij, waar ligt mijn (echte) passie, wat kan ik hier (professioneel) mee?
Ik durf nu mezelf “in de markt” te zetten en openlijk mijn kwaliteiten uit te spreken. Dus ik ga vanaf augustus een dag minder werken en die gebruiken om van mijn hobby (gedeeltelijk) mijn werk te maken.
Je bent vakkundig, heel rustig (waardoor ik me veilig voelde) en betrokken

Peter van der Vleuten

leerkracht PO

Ik was al langere tijd aan het bedenken dat ik een keer een andere baan wilde zoeken maar had nog geen concrete stappen gezet. Het werd al snel overduidelijk werd dat ik iets anders wil gaan doen. Wat me vooral is bijgebleven is dat het niet erg (en normaal) is om nog niet te weten wat dat precies is. Ik heb ondervonden dat eventuele grenzen die ik ervaar door mezelf opgelegd zijn. Nu kan ik concretere stappen kan gaan zetten. Ik geef mezelf meer ruimte om te onderzoeken welke kant ik op wil. Ik accepteer mijn eigen proces.
Je stimuleert mensen op een prettige maar toch duidelijke manier om na te denken over wat ze willen.

A.L.

coördinator PO

Wat me vooral bijblijft is dat het bijzonder dat ik het zo lang heb volgehouden op een school, waar ik niet altijd begrepen werd door collega’s. Dat ik op zoek mag gaan naar een fijne plek waar ik mijn talenten kan inzetten. De gesprekken met Carina hebben mij geholpen dingen op een rijtje te krijgen. Ik begrijp weer wat meer van mezelf en van hoe het werkt in het leven.
Carina begrijpt wat ik te zeggen heb en ze weet er de juiste vragen over te stellen; vragen die mij laten nadenken over wat er speelt. Ik vind Carina een wijze vrouw en ik waardeer het dat ze zo nu en dan ook dingen over zichzelf vertelt, om dingen te verduidelijken.

B.S.

leerkracht PO

Je hebt het vermogen om aan te haken bij verschillende niveaus van mijn “zijn” en t.a.v. mijn communicatie. je pikt erg veel signalen op die ik bewust maar ook onbewust uitzendt. Tevens heb je bij elke uitstap die we hebben gemaakt een theoretisch achtergrond of kader paraat wat het, naast verhelderd voor mezelf, ook heel leerzaam heeft gemaakt en dit traject in een groter verband heeft geplaatst. Daarnaast was je in de gesprekken met mij echt aangesloten. Ik heb me heel erg veilig bij je gevoeld, zo veilig dat ik erg veel heb verteld van wat in mijn diepere ik leeft en speelt en wat mijn drijfveren zijn van mijn doen en laten hier en nu. Het gebeurt niet vaak dat ik me in een gesprek met iemand anders zo veilig voel. Door al het bovenstaande heb je helderheid weten te verschaffen in een patroon van handelen van mijzelf waar ik steeds niet uitkwam. Je hebt het geweldig gedaan! Een groot compliment!!

R.M.

bouwcoördinator PO

Ontdekken wat je nodig hebt begint met stilstaan bij jezelf

omdat wat je doet een uitdrukking is van wie je ten diepste bent