Dé loopbaan APK voor 45-plussers

Vitaal en zinvol blijven werken

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies 45+

 

Het ministerie van SZW heeft een tijdelijke subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opgesteld. Iedere werkende van 45 jaar of ouder die aan onderstaande voorwaarden voldoet, kan in 2019 gratis advies krijgen van een erkende loopbaanadviseur.

 

Voorwaarden

Het subsidiebedrag per traject bedraagt € 600,-. De subsidie is beschikbaar voor alle werkenden in loondienst en zzp-ers van 45 jaar of ouder, die voor gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam zijn.
Mensen die werkloos zijn, die in de ziektewet zitten (en voor wie een plan van aanpak is opgesteld of op korte termijn zal worden opgesteld als bedoeld in artikel 4 van de Regeling procesgang eerste en tweede ziektejaar) , of waarvoor er een ontslag/reorganisatieregeling van kracht of aangekondigd is, kunnen helaas niet deelnemen.

 

u

Voldoe jij aan de voorwaarden en stel je jezelf wel eens de volgende vragen?

  • Hoe houd ik mijn huidige baan leuk tot aan mijn pensioen?
  • Waar sta ik over 3, 5 of 7 jaar?
  • Hoe kan ik me verder ontwikkelen?
  • Wil ik dit werk wel blijven doen?
  • Als ik iets anders wil, hoe pak ik dat aan?
  • Hoe houd ik werk(druk) en privé in balans?
  • Wat is er nodig als ik een loopbaanswitch wil maken?

Maak dan snel een afspraak. We gaan samen na of je aan alle eisen voldoet. Je hoeft de subsidie niet zelf aan te vragen, dat regel ik voor je.

 

Wat houdt een Ontwikkeladvies in?

Het ontwikkeladviestraject staat los van jouw werkgever en geeft je zicht op waar je staat in je werk en op je loopbaanwensen en -mogelijkheden. In 3 individuele sessies zoomen we in op waar jij blij van wordt, wat jouw werk zinvol maakt, waar je energie van krijgt en wat jij nodig hebt om met plezier te blijven werken.

Het resultaat van het ontwikkeladvies is een praktisch persoonlijk ontwikkelplan. Een actieplan met stappen die jij kunt zetten om de volgende fase van je loopbaan duurzaam vorm te geven.

Meer weten over deze regeling? Kijk dan op de website van het ministerie of download hier de Brochure Ontwikkeladvies Werkenden

 

Starten met heldere verwachtingen

Het ontwikkeladviestraject is vooral een bewustwordingstraject. We zetten uiteen waar je nu staat in je loopbaan en onderzoeken of en welke stappen je in kunt gaan zetten.  En hoe je zelf de regie kunt nemen over je loopbaan.

Het is daarmee geen vervanging voor, of onderdeel van, een loopbaan- of coachtraject dat je bij mij kunt inkopen.  In een loopbaan- of coachtraject help ik je in het daadwerkelijk zetten van die stappen. Dit kan dus wel een vervolg zijn op het ontwikkeladvies, net zoals bijvoorbeeld een opleiding, solliciteren, het starten van een eigen bedrijf of jobcrafting (aanpassingen in je huidige werk) dat kunnen zijn.

Ik geef je een eerlijk advies over welk vervolg jou gaat helpen.

 

Belangrijke update – lees deze goed door voor je je aanmeldt!

Wekelijks publiceert het ministerie de stand van zaken met betrekking tot het subsidieplafond. De afgelopen maanden ging er wekelijks ongeveer €400.000,- uit de pot. Als deze trend zich voortzet (wat niemand met zekerheid kan zeggen) dan kunnen we nog zo’n drie maanden vooruit.

Bij mij beslaat een volledig Ontwikkeladviestraject al snel twee maanden en aangezien de subsidie pas na afloop van het traject aangevraagd kan worden moeten we er rekening mee houden dat de bodem van de subsidiepot in zicht komt.

Wat is er nog mogelijk?

Als je een beroep wilt doen op de regeling en het zekere voor het onzekere wilt nemen, informeer dan bij mijn collega-(loopbaan)coaches naar de mogelijkheden. Via deze link vind je een overzicht van deelnemende loopbaanprofessionals: https://www.noloc.nl/deelnemers-ontwikkeladvies.

Je kunt ook de gok wagen en je bij mij aanmelden. Na mijn vakantie, dat wil zeggen na 1 augustus, neem ik dan zo snel mogelijk contact met je op welke mogelijkheden er nog zijn. 

Als je niet afhankelijk wilt zijn van de subsidie en de bereidheid het om zelf te investeren in je ontwikkeling dan kan dat natuurlijk altijd. Vermeld dit dan op het vragenformulier bij ‘opmerkingen’. Mocht er  geen subsidie meer beschikbaar zijn dan bied ik je graag een gratis sessie aan waarin ik je eerlijk advies geef op basis van jouw vraag.

Gun jezelf deze loopbaanonderhoudsbeurt

(Her)ontdek hoe jij met plezier kunt blijven werken

Ervaringen van mijn klanten

Mijn vraag was: Wat wil ik de komende jaren, is dat alleen in het onderwijs, wil ik veranderen en wat wil ik dan veranderen?
Ik kwam vooral mezelf tegen. Wat drijft mij, waar ligt mijn (echte) passie, wat kan ik hier (professioneel) mee?
Ik durf nu mezelf “in de markt” te zetten en openlijk mijn kwaliteiten uit te spreken. Dus ik ga vanaf augustus een dag minder werken en die gebruiken om van mijn hobby (gedeeltelijk) mijn werk te maken.
Je bent vakkundig, heel rustig (waardoor ik me veilig voelde) en betrokken

Peter van der Vleuten

leerkracht PO

Ik was al langere tijd aan het bedenken dat ik een keer een andere baan wilde zoeken maar had nog geen concrete stappen gezet. Het werd al snel overduidelijk dat ik iets anders wil gaan doen. Wat me vooral is bijgebleven is dat het niet erg (en normaal) is om nog niet te weten wat dat precies is. Ik heb ondervonden dat eventuele grenzen die ik ervaar door mezelf opgelegd zijn. Nu kan ik concretere stappen gaan zetten. Ik geef mezelf meer ruimte om te onderzoeken welke kant ik op wil. Ik accepteer mijn eigen proces.
Je stimuleert mensen op een prettige maar toch duidelijke manier om na te denken over wat ze willen.

A.L.

coördinator PO

Wat me vooral bijblijft is dat het bijzonder is dat ik het zo lang heb volgehouden op een school, waar ik niet altijd begrepen werd door collega’s. Dat ik op zoek mag gaan naar een fijne plek waar ik mijn talenten kan inzetten. De gesprekken met Carina hebben mij geholpen dingen op een rijtje te krijgen. Ik begrijp weer wat meer van mezelf en van hoe het werkt in het leven.
Carina begrijpt wat ik te zeggen heb en ze weet er de juiste vragen over te stellen; vragen die mij laten nadenken over wat er speelt. Ik vind Carina een wijze vrouw en ik waardeer het dat ze zo nu en dan ook dingen over zichzelf vertelt, om dingen te verduidelijken.

B.S.

leerkracht PO

Je hebt het vermogen om aan te haken bij verschillende niveaus van mijn “zijn” en t.a.v. mijn communicatie. Je pikt erg veel signalen op die ik bewust, maar ook onbewust uitzendt. Tevens heb je bij elke uitstap die we hebben gemaakt een theoretische achtergrond of kader paraat wat het, naast verhelderd voor mezelf, ook heel leerzaam heeft gemaakt en dit traject in een groter verband heeft geplaatst. Daarnaast was je in de gesprekken met mij echt aangesloten. Ik heb me heel erg veilig bij je gevoeld, zo veilig dat ik erg veel heb verteld van wat in mijn diepere ik leeft en speelt en wat mijn drijfveren zijn van mijn doen en laten hier en nu. Het gebeurt niet vaak dat ik me in een gesprek met iemand anders zo veilig voel. Door al het bovenstaande heb je helderheid weten te verschaffen in een patroon van handelen van mijzelf waar ik steeds niet uitkwam. Je hebt het geweldig gedaan! Een groot compliment!!

R.M.

bouwcoördinator PO

Ontdekken wat je nodig hebt begint met stilstaan bij jezelf

omdat wat je doet een uitdrukking is van wie je ten diepste bent

Heb jij het gratis e-book al?

Met de tips uit dit e-book kun je direct aan de slag.

 Zet nu de eerste stap om je hart te volgen!


Download hier jouw e-book

Door mij aan te melden geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacystatement.