Home » Blog » je hart volgen » Zo zet je jouw creatiekracht in om jouw dromen te realiseren

Zo zet je jouw creatiekracht in om jouw dromen te realiseren

door | 2 jun, 2021 | je hart volgen

Een eigen plek op het platteland waar ik mensen kan ontvangen voor coaching en logies.
Vijfentwintig jaar geleden droomde ik ervan. Ik weet nog precies hoe ik het tijdens een wandeling voor het eerst hardop tegen Philip zei. Tot dat moment had het zich alleen in mijn hoofd afgespeeld. Mijn hoofd werkt niet anders dan jouw hoofd, dus je kunt je wel voorstellen hoe dat ongeveer ging. ‘Wat nou als hij dat helemaal niet ziet zitten?’
‘Dan moeten we toch minstens eerst de loterij winnen.’
‘Dat is toch helemaal niet realistisch.’
‘Jaja, een leuk plan, voor over 10 jaar misschien. Maar wat als we dan kinderen hebben?’

Met het hardop uitspreken stond ik mezelf toe om te dromen. Had ik dat destijds niet gedaan, dan had ik nu niet hier gezeten, op mijn eigen terrein (ik noem het ook wel ons landgoed), met een eigen coachpraktijk en een vakantiehuisje…

Volledig afstemmen op wat je werkelijk wilt. Dat is wat er voor nodig is.
Stel je voor hoe het is als het allemaal wél lukt. Als alles wat je wenst, geluk, succes, liefde, er in overvloed is. Dat je nu kunt voelen het het voelt als je verlangen werkelijkheid is.
Hoe gaaf zou dat zijn?

 

Het vraagt training

Jezelf trainen in afstemmen op je verlangen. Dat is alles wat je nodig hebt.
Niet iemand die je een stappenplan naar geluk of succes aanreikt. Niet iemand die het beter weet, die jou zegt wat je moet doen.
Wat je nodig hebt is het vertrouwen in jezelf. Het vertrouwen dat jij die persoon kunt zijn die je moet zijn om het leven te leiden waar je van droomt. Dat wil zeggen de persoon die het aangaat. De persoon die in het diepe springt. De persoon die dealt met de tegenslagen die zich onderweg aandienen. Want geluk en succes betekenen niet dat je nooit meer tegenslag ervaart. Het betekent dat je jouw innerlijke wijsheid inzet en laat zien dat je in staat bent de hobbels te nemen die je tegenkomt.
Maar allereerst gaat het erom dat je jezelf toestaat om te dromen. Dat je luistert naar je verlangen. En gelooft dat jij die persoon bent.

 

Hoe kom ik bij mijn werkelijke verlangen?

Even terug naar het verlangen. Daar begint het dus mee. Niet met het bedenken van een plan en het maken van een to-do lijstje. Integendeel. Het begint bij het toelaten van jouw verlangen.
Wat is jouw verlangen?

Even voor degenen die, zoals veel van mijn klanten, nogal veel ‘in hun hoofd zitten’: Verlangen is niet: ‘oké , ik zou de loterij wel willen winnen’. Niemand verlangt ernaar om de winnaar te zijn van een loterij. Dat is geen verlangen, dat is een gedachte. Het verlangen om veel geld te hebben dan?
Ook dat is ‘m nog niet. Geld willen hebben is een instrumentele behoefte. Geld hebben maakt het mogelijk om jouw echte verlangen te realiseren. Jouw verlangen zit dus nog een laagje dieper. Wat zou ‘geld in overvloed hebben’ (hoeveel dat voor jou dan ook is) voor jou mogelijk maken?
Door jezelf steeds weer de vraag te stellen: ‘waarom wil ik dit?’ pel je ‘m af en kom je bij jouw werkelijke verlangen. Blijf deze vraag dus herhalen tot er geen ander antwoord meer komt.
Doe deze exercitie vooral ook als jouw eerste wens in de richting gaat van ‘ergens vanaf willen’ én als je voor het vervullen van jouw wens afhankelijk bent van omstandigheden of andere mensen.

 

Verlangen is altijd realistisch

Tijdens dit proces is het belangrijk dat je jouw mind de mond snoert. Sta jezelf niet toe om te zeggen dat het niet realistisch is. Is het verlangen naar een baan waarin je volledig tot je recht komt realistisch? Ja, het verlangen is realistisch. De verwachting dat je jouw droombaan volgende week verwezenlijkt hebt misschien niet te hebben?
Is het verlangen om een eigen bedrijf te hebben realistisch? Ja, maar als je hoopt dat het vanzelf gebeurt terwijl je thuis op de bank ligt dan is het ook weer jouw verwachting die niet realistisch is.
Het zijn dus waarschijnlijk geen realistische verwachtingen, maar wel realistische verlangens.
Verlangen is altijd realistisch.

 

Addertje onder het gras

Je kent ‘m waarschijnlijk wel: de wet van aantrekking. Wat je aandacht geeft groeit. Aandacht geven aan je dromen doet je dromen uitkomen. Jazeker, maar pas op voor het addertje. Heel krampachtig denken aan wat je wenst vestigt onbewust de aandacht op dat het er nog niet is. Je geeft dan aandacht aan het negatieve. Hetzelfde geldt voor de vragen die je (jezelf) stelt vanuit tekorten. Vragen als : Waarom lukt het mij niet om…?’’Wat doe ik fout?’ Of de nog subtielere variant: ‘Wat moet ik doen om…?’ Die laatste is een wolf in schaapskleren; het lijkt een positieve vraag, maar ook hierin zit de veronderstelling dat je nu nog iets niet goed doet. Het is dus opletten geblazen. Want ook voor het negatieve geldt de wet van aantrekking: geef je het aandacht, dan zal dat zich verder manifesteren.

Iets heel hard wensen werkt dus averechts. Hoe dan wel?
Door voor je te zien dat je verlangen werkelijkheid is geworden. Stel je voor dat er een film opgenomen wordt over jouw leven als jouw dromen uitkomen. Natuurlijk heb je zelf de hoofdrol. Kijk naar deze film en zie elk detail. Waar ben je? Wat doe je? Wat straal je uit? Waar sta je voor? Waar draag je aan bij? Stap dan als het ware ín deze film en voel hoe het voelt.
Alles wordt twee keer geschapen; eerst in je verbeelding, dan in de werkelijkheid. Zonder dit principe had de mensheid nooit uitvindingen gedaan. Zonder dit principe kunnen we geen reizen maken, geen huizen bouwen, geen wedstrijd winnen. Zonder dit principe gebeurt er niks.
Door dit principe in je leven te integreren zal zich manifesteren.

 

Vaag en zweverig? Niet volgens de wetenschap

Het universum doet de rest. Als ik dat er aan toevoeg vinden velen het al snel vaag en zweverig. Er is inmiddels echter al heel wat wetenschappelijk bewijs dat je brein op deze manier voor jou filtert wat belangrijk voor jou is. Hoe meer je het voor je ziet, hoe meer je gespitst bent op de signalen die jou gaan helpen. Einstein zei het als volgt:
Alles is energie. Synchroniseer de frequentie van de realiteit die jij wenst en je zult die gewenste werkelijkheid krijgen. Dat is geen filosofie. Dat is natuurkunde.’
Onderzoek van de Portugese neuroloog Damasio toont aan dat er, door voor je te zien dat het gebeurt en te geloven dat het lukt, patronen in de hersenen ontstaan die de kans op succes vergroten. Dit principe wordt in de topsport al jaren toegepast.
De Duitse psychologe Oettingen deed jarenlang onderzoek naar de manier waarop mensen zich hun gewenste toekomst voorstellen. Zij ontdekte dat het bijdraagt aan motivatie en succes als mensen zich eerst voorstellen wat ze graag willen bereiken en dan ook in beeld brengen welke obstakels ze verwachten en hoe ze deze hobbels mentaal tackelen.

Nog even op een rijtje (toch een soort stappenplan 😉)

Kortom, benut jouw creatiekracht om jouw dromen te realiseren. Dat begint met jezelf toestaan om te durven dromen en je diepste verlangen te voelen en te volgen. Stem dan volledig af op de frequentie ‘alsof het er al is’. Dat helpt je om uit alle prikkels de signalen en kansen te filteren die bijdragen aan jouw droomleven. En dan een niet te onderschatten stap: laat het los. Om ‘krampachtig je best doen’ en dus aandacht te geven aan wat er nog niet is, is het van belang om het in vertrouwen los te laten. Om overvloed (geluk, succes, liefde) toe te laten.

Van dit principe weten is één ding. Het toepassen is nog iets anders.
Wil je ontdekken hoe jij hiermee aan de slag kunt?
Dan is de masterclass ‘Zo worden jouw wensen en dromen realiteit’ iets voor jou.

 

Liever persoonlijk kennismaken? Dan ben je van harte welkom voor een gratis sessie

Carina

Coach voor professionals die in vrijheid willen kiezen voor wat ze écht willen, zodat ze kunnen excelleren. In leven en werk.

Gerelateerde artikelen

Slim als een ezel

Slim als een ezel

Van ezels wordt beweerd dat ze koppig zijn. Ze laten zich niet zomaar een richting uit sturen. Ezels kiezen hun eigen weg. Wat we van ezels kunnen leren.

lees verder
Waarom tijd verspillen nodig is

Waarom tijd verspillen nodig is

Ben je altijd druk bezig? Geeft bezig zijn je het gevoel dat je nuttig bent? Wat gebeurt er met jou als helemaal niets doet. Als je ‘tijd verspilt’? Mogelijk kom je dan jezelf tegen. Je innerlijke leegte. Onderzoek deze eens. Ga het aan. Waar daar zit de potentie tot groei. Tijd verspillen is een voorwaarde voor ontwikkeling.

lees verder
Succes en geluk: de misvatting van de aankomst

Succes en geluk: de misvatting van de aankomst

Je werkt hard om doelen te bereiken. Door iets te realiseren wat je voor ogen had ervaar je succes en dat draagt bij aan je levensgeluk. Je bereikt het gestelde doel en ervaart zeker dat moment van overwinning, van succes. Maar als je eerlijk bent is het minder euforisch dan je hoopte. Er sluipt al snel ook iets van teleurstelling in. Je geluksroes verdwijnt als sneeuw voor de zon. Lees in dit artikel over deze misvatting van de aankomst.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij het gratis e-book al?

Met de tips uit dit e-book kun je direct aan de slag. 

Zet nu de eerste stap om je hart te volgen!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin